понеділок, 17 грудня 2012 10:26

Після розлучення важливо переключитись на позитивну справу
8

Фото: Фото: Тамара Тисячна

Щоб вийти із депресії після розлучення із чоловіком вінничанка Людмила Поліщук розмалювала три поверхи свого під'їзду героями мультфільмів та казок.

"Мені тоді було дуже погано, - розповідає Людмила. - Була сильна апатія, нічого не хотілося. Я залишилася сама, із малою дитиною на руках і без роботи. Нам тоді ще зробили жахливий ремонт у під'їзді. Тут і так на душі погано, а заходиш в дім — як у погребі. Я і вирішила відвести душу. І мені легше, і сусідам приємно. Вдень не малювала, бо син був маленький не давав вийти з хати. А я була сама, не було кому помогти. То я вкладала його спати в 11 вечора і до 3-х ночі малювала. Дуже хотілося яскравих фарб, хорошого настрою, щоб люди були добріші.Допомогло. Таким чином глибока депресія переросла у задоволення".

Під час сильного стресу, до якого відноситься і розлучення, треба переключити свою увагу на щось інше, радить вінницький практичний психолог Юлія Моргун.

"У нас однаково працює позитивне і негативне мислення, - пояснює психолог. - Питання у тому, на чому ми акцентуватимемо увагу. Ми завжди маємо вибір — плакати чи переключитися на позитив. На чому ми акцентуємося, у те більше і поринаємо. Це добре видно на прикладі притчі. Онук із дідусем спостерігають як б'ються між собою два полярні вовки — світлий і темний. Онук питає: "діду, а який вовк переможе?". Дід відповідає: "той, якого ти будеш краще годувати."

У кожної людини є улюблена справа, на яку можна переключитись. Згадайте, що ви любили робити найбільше. Хтось подорожувати, хтось книжки читати, хтось вишивати. На це і спрямовуйте енергію. Нехай краще із вас виходить позитив, ніж ридання. Ця справа допоможе пережити стрес, завершити цю ситуацію і поставити у ній крапку. Часто із завершенням якоїсь справи, завершується попередній етап і починається новий період життя".

 

Зараз ви читаєте новину «Після розлучення важливо переключитись на позитивну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути