четвер, 09 жовтня 2014 14:51

Новина про шлюб 12-річної норвежки з 37-річним чоловіком сколихнула світові ЗМІ
9

Юна наречена стала справжнім потрясінням. Фото 12-річної Теї з Норвегії у вінчальній сукні облетіло більшість світових ЗМІ. Блог дівчинки б'є рекорди відвідуваності - в ньому юна наречена розповідає, як вибирає сукні, каблучки і щосили готується до весілля, яке призначене на 12 жовтня. Тисячі людей обговорюють ситуацію і вже намагаються зробити все можливе, щоб зірвати урочисту подію. Громадськість була налаштована категорично проти шлюбу 12-річної Теї та 37-річного Геіра.

Трохи пізніше виявилося, що весілля не дарма призначене на Міжнародний день дівчаток. Таким чином, влаштувавши цю акцію її ініціатори привернули увагу громадськості до питання ранніх шлюбів. Тисячі людей звернули увагу і задумалися про те, яке це, якщо б їх дитина в 12 років стала жити повноцінним дорослим життям.

За даними норвезьких журналістів, 39 тисяч дівчаток по всьому світу кожен день "роблять дорослими", віддаючи заміж. У Норвегії дозволено поєднуватися узами шлюбу тільки після 18 років. Проблема, переважно, стосується країн Сходу і третього світу, де прийнято віддавати дівчаток заміж у 11-13 років.

Приклад. Ліга жінок Казахстану оприлюднила жахливу статистику: у країні щороку укладається 3000 ранніх шлюбів, і це тільки офіційні. 50-60% дівчаток, віком до 15 років, піддаються насильству. Під приціл мисливців за молодими нареченими дівчатка потрапляють з 13 років.

ЗМІ називають цей звичай "торгівлею дівчатками" і закликають всіх за допомогою цій провокації звернути увагу на дитячі шлюби зі спонсорами. Блог 12-річної Теї став найпопулярнішим інтернет-майданчиком за всю історію Норвегії. Більшість виявилися втягнутими в провокацію і досі вимагають від поліції офіційного підтвердження того, що це акція. Провокація вдалася.

Зараз ви читаєте новину «Новина про шлюб 12-річної норвежки з 37-річним чоловіком сколихнула світові ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути