четвер, 28 травня 2015 14:50

На весілля замовляють 7-поверхові торти за 2,5 тисячі гривень
8

Фото: надані Олександрою Кучмою

Олександра Кучма з Хмельниччини пече весільні торти та короваї 11 років. За кілограм виробу бере від 100 до 140 грн.

"Торти навчилася пекти у бабусі. Мама моя з духовкою не дружила, - розповідає Олександра Миколаївна. – З мастики можу поверх торта зробити усе, що замовник забажає. На весілля ліплю з мастики фігурки молодят, квіти, обручки, рушник. Квіти виходять, наче справжні. Замовники не вірять, що їх теж можна їсти".

Замовлення приймає за 5 днів до весілля.

"Влітку краще замовляти за 2 тижні, бо весіль багато, - говорить Кучма. – Усі хочуть торти. Часто замовляють на 3-4 поверхи. мінімальна вага 1-поверхового торта - 3кілограма, 2 поверхового - 5 кілограм".

За словами Олександри, 4-поверхові торти важать від 10 кг.

"У квітні пекла торт на 7 поверхів. Він важив майже 18 кілограм, - розповідає Олександра. – Обійшовся замовникам у 2,5 тисячі гривень. Коржі для кожного поверху торта спекла окремо і перемазувала вже у ресторані, де мало ввечері відбутися весілля. Точно вгадати вагу виробу не можливо. Вона коливається від 300 грамів до кілограма".

Різні поверхи торта можна робити з різних коржів, начинки та крему.

"В одному поверсі до крему додаю горіхи, в іншому можуть бути вишні чи полуниці, консервовані персики чи ананаси, - каже Олександра. – Дехто піднімає ціни, бо криза, борошно і всі інгредієнти подорожчали у півтора-два рази, торти зараз пекти не зовсім вигідно. Але сильно піднімати ціну боюся. Бо люди відмовляться у мене замовляти. Підуть до того, хто продає дешевше. Замовник може вибрати торт на свій смак. Найпопулярніші шоколадні, фруктові, суфле, бісквіти і медовики".

Зараз ви читаєте новину «На весілля замовляють 7-поверхові торти за 2,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути