пʼятниця, 27 листопада 2015 10:35

Як правильно вибрати ліжко для солодкого сну і не тільки
5

На цих вихідних, 28 і 29 листопада в Києві пройде маркет "Всі. Свої: дім та декор", на якому сто українських брендів представлять предмети декору та меблі з натурального дерева, текстиль, посуд та вироби для дому ручної роботи.

Напередодні заходу ми вирішили розповісти про те, як правильно вибрати ліжко для солодкого сну і не тільки.

1. Розмір
У першу чергу варто визначитися з розміром і формою ліжка. Якщо раніше виробники слідували стандартам, то зараз кожна компанія вибирає розмір на свій розсуд. Вам же варто пам'ятати, що довжина ліжка повинна бути на 10-15 сантиметрів більше вашого зростe, або зростe вашої другої половинки, якщо він більше. По ширині ліжка особливих правил немає і тут варто орієнтуватися на власні переваги: чи любите ви спати притулившись один до одного, або хочете лежати, розкинувши руки.

2. Каркас
На ринку представлено два основні типи каркасів: з двома опорними спинками і двома бічними, або ж з чотирма бічними панелями і спинками, де опорами виступають ніжки або подіум. В принципі, каркаси з ніжками менш довговічні, але все залежить від виробника. У будь-якому разі, найнадійніші каркаси виготовляються з дерева та металу. З МДФ і ДВП роблять менш довговічні, але дешеві каркаси.

3. Основа
Найбільш поширеним і якісним варіантом по праву вважаються ламелі в кількості не менше 15. Також зустрічаються ліжка на пружинах і металевих решітках, але з ортопедичною точки зору їх краще уникати. Також радимо зупинитися на ліжку, де під ламелями немає підставки. Такий варіант забезпечує матрацу вентиляцію.

4. Матрац
У цьому питанні думка фахівців розділяється. Одні радять багатошарові варіанти без пружин, інші схиляються до комбінованим пружинним моделями. Так що краще орієнтуватися на власні відчуття. Важливо пам'ятати про відхід. Перші місяці рекомендується хоча б раз на тиждень перевертати матрац, в наступні роки - один раз в сезон. Це продовжує життя матрацу і зберігає його первозданну форму.

Застосувати наші поради ви зможете вже на цих вихідних на маркеті "Всі. Свої: Дім та декор". Більше про захід на сторінці https://www.facebook.com/events/982682598451345/

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати ліжко для солодкого сну і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути