четвер, 04 серпня 2011 10:29

Стіл для кави ловить мишей

Британські дизайнери Джеймс Ауґер та Джиммі Луазо роблять меблі, що "їдять" комах і мишей. У продаж надійшов настінний годинник, який працює від упійманих мух. Торшер світиться за рахунок енергії перетравлених комах. Стіл для кави ловить мишей.

— Меблі мають приємний запах. Він заманює гризунів і комах. Людина його не відчуває, — каже Джеймс Ауґер. — Усередині меблів є батареї, що переробляють тіла комах на енергію.

На столі-мишоловці по центру є отвір для їжі. Одна ніжка служить тунелем, у який залазять миші. Потрапивши на стільницю, гризун провалюється всередину. Там батарея повільно спалює його тіло.

Серед покупців користується попитом лампа-мухоловка. Комахи летять на її світло, залазять всередину через отвори. Вибратися не можуть. Лампа їх теж спалює.

Настінний годинник має довгу липку стрічку, що перемотується між барабанами. Для його 12-годинної роботи потрібно вісім мух. У нижній частині приладу є ніж, що перемелює комах. Бактерії розкладають останки, генеруючи енергію для годинника.

— Принцип роботи приладу ми запозичили у природи. Він є технічним відображенням тропічних м'ясоїдних квітів, — говорить Джеймс Ауґер.

Зараз ви читаєте новину «Стіл для кави ловить мишей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути