понеділок, 16 листопада 2015 00:30

Роман Хмелівський зробив трактор за п'ять тисяч гривень

Автор: ФОТО з сайта www. spensor.if.ua
  Роман Хмелівський самостійно зробив ­трактор. Колеса використав від легкових автомобілів, замінив резину
Роман Хмелівський самостійно зробив ­трактор. Колеса використав від легкових автомобілів, замінив резину

Саморобний міні-тракторець потужністю 13 кінських сил зробив за півроку мешканець села Гринівка Богородчанського району Івано-Франківської області 31-річний Роман Хмелівський. Бензиновий двигун SADKO GE-390 умілець купив за 3 тис. грн. Решту деталей знайшов у своїй майстерні або у знайомих.

— Немає нічого складного: голова думає, руки роблять, а очі насолоджуються результатом, — запевняє Роман Хмелівський. — Прямокутну раму зварив з квадратного швелера, передній міст — із труби-"сороковки". 4-ступінчасту коробку передач, дискове зчеплення, задній міст, рульовий редуктор взяв з автомобіля "Москвич".

Трактор може розвивати швидкість до 20 км/год.

— З колесами довелося повозитися, — каже Роман Хмелівський. — Передні взяв від автомобіля ВАЗ-2106, а задні — від "Ниви". "Одягнув" їх у шини з шипами ялиночкою. Вага мого саморобного трактора — близько 400 кілограмів. Це небагато, якщо порівнювати з іншими. Робив трактор спеціально для сільськогосподарських робіт, тому він має необхідні для цього деталі. Щоб приєднувати знаряддя, прикрутив додаткову навіску. На ній — ручний механічний привід для опускання та підйому. Використав ручку й троси від велосипеда. Весь трактор обійшовся у майже 5 тисяч гривень. Такий самий у магазині коштує від 30 тисяч.

Роман Хмелівський перевозить причепом до трактора по 600–700 кг вантажу. З причіпним обладнанням — обробляє город, косить сіно.

Зараз ви читаєте новину «Роман Хмелівський зробив трактор за п'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути