пʼятниця, 27 листопада 2015 05:00

Регульовані підлоги ставлять на болти

— Регульована підлога у десять разів швидше і втричі дешевше, ніж заливна, — ділиться своїми підрахунками 36-річний львів'янин Микола Ямковий. У квартирі замінив стару дерев'яну підлогу. Використав технологію, в основі якої пластикові стійки з різьбою.

Для регульованої підлоги не по­­­­т­­ріб­но вирівнювати основу. Можна згладити перепад від 3 до 20 см. ­Покриття ідеально рівне за рахунок регулювання рівня на стійках.

— Хлопці приїхали й за кілька годин викинули старі дош­ки й балки, — розповідає Микола Ямковий. — Задюбелили болти в перекриття і понакручували на них ­шайби. Зверху наділи балки з отворами на такій само відстані, як і болти. Потім рівнем перевірили нахили. Де було косо — підкручували.

Каркас зробили з дерев'яних балок — лаг або фанерних плит.

— У них свердлять дірки через кожні 40 сантиметрів, — пояснює будівельник 49-річний Олександр Косенко з Києва. — Між рядами відстань приблизно така сама. Якщо чистове покриття буде з дощок — на десять сантиметрів більше, під керамічну плитку чи лінолеум — менше. Для плит зі сторонами по півтора метра роблять дев'ять отворів під болти-стійки. По три з кожної сторони і один — в центрі. Зручніше працювати з лагами. Між ними можна ходити і за потреби міняти висоту кожної стійки. Готова підлога має пустоту всередині, зручно прокладати чи ремонтувати комунікації.

Коли конструкція підлоги відрегульована, залишки болтів відрізують болгаркою. Стелять теплоізоляцію й монтують другий шар із фанери або дощок. Вартість "квадрата" такої підлоги — від 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Регульовані підлоги ставлять на болти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути