понеділок, 09 січня 2006 13:02

Пральна машина для ледачих

 

Ультразвуковою мініатюрною пральною машиною "Волкано" — таким собі металевим диском — захоплюються багато киян, особливо незаможних: і порошку треба мало, і роботи небагато. Наш кореспондент перевірила, чи так воно є насправді.

Міні-машину "Волкано" я отримала для тестування через дистриб"ютора Наталю Косолап, 48 років. Хоча в Болгарії виготовляють ці диски ще із 2001 року, та представництво виробника з"явилося в Україні лише на початку цієї осені. Продавці твердять: машини користуються неабияким попитом.

Пристрій пере речі за допомогою ультразвукових акустичних коливань, непомітних для ока. Кажуть, невидимі хвилі навіть знищують бактерії. Достатньо увімкнути машину в розетку, насипати в миску порошку – а далі все роблять ті самі хвилі. Після такого прання річ стає як нова. Мало того — ультразвукова машина дезінфікує питну воду та продукти харчування.

— Вона зручна і займає мало місця, — вихвалює диск-машину киянка Марія Бондаренко, 55 років. — У мене двоє онуків, тож постійно треба прати. А "Волкано" — це просто казка! Поклала білизну на декілька годин чи на ніч, прополоскала — і вільна. Висушені речі приємно пахнуть, не деформуються й не блищать.

До експерименту я приготувалася серйозно. Шматок білої тканини, замащеної кетчупом, добряче заляпаний барвистий кухонний фартух, біла блузка з брудними манжетами і комірцем — подивимося, чи справиться з таким завданням цей диво-пристрій.

Підключила його до розетки, занурила диск на дно тазу з теплою водою, поклала брудні речі й додала столову ложку прального порошку. На воді не було ні бульбашок, ні піни.

Залишила речі та ввімкнений пральний диск на ніч, — кажуть, чим довше, тим краще. Глянула вранці: випраними речі важко було назвати. Хіба що трохи посвітлілими. Пляма від кетчупу була на своєму місці! На блузці комірець відіправся, а манжети залишилися брудними. Фартух був найчистішим, хоч і на ньому виднілися старі плями. Одне слово, речі не відіпралися, як у машині-автоматі. А ще ж треба вручну полоскати і віджимати.

Пані Наталя здивувалася, коли розповіла їй про своє прання. Переконувала мене: до машини треба звикнути, та й я, мабуть, неуважно прочитала інструкцію, — мовляв, абсолютно всі покупці задоволені. Може, в них порошок кращий?

Ультразвукові машинки за 290–330 грн
Пральними міні-машинами "Волкано" (ціна — 330 грн) торгують дистриб"ютори, які розміщують оголошення в газетах та Інтернеті. Машину "Солана" — менш потужний аналог "Волкано" — продають у мережі магазинів "Товари для здоров"я" та "Світ екології" (290 грн).
Відремонтувати пристрій можна в сервісному центрі на вул. Саксаганського, 54/56.

Зараз ви читаєте новину «Пральна машина для ледачих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути