понеділок, 18 квітня 2016 00:30

Підлога зі шліфованого бетону служить 20 років

— Син, коли побачив уперше нашу підлогу на кухні, запитав: як занесли таку велику плитку? А мати думала, що це скло, і боялась ходити. Тільки коли я поскакав там — заспокоїлась, — розповідає киянин Сергій Красницький, 39 років. Зробив шліфовану бетонну підлогу на кухні квартири. Замінив нею ламінат. Стару бетонну стяжку відшліфував до блиску.

— Після ремонту віддача теплої підлоги покращилась. На тому ж режимі котла стало тепліше. Виявляється, ламінат затримував температуру, — міркує чоловік. — Брали дорогий, щільний. Але вишурувався за два роки. Страшний став, я вже не міг на нього дивитися. Вирішив замінити на бетон, щоб було надійно. Робили підлогу влітку. Жінку й дітей завіз на дачу. Залили і чекали три тижні. Потім за кілька днів пошліфували.

Для створення шліфованих бетонних підлог верхній шар стяжки зачищають. Наносять хімічні речовини для збільшення міцності бетону. Полірують.

— Бетонну стяжку на підлозі можна відшліфувати, щоб блищала, як дзеркало, — каже менеджер київської будівельної фірми 42-річний Віктор Синявський. — Головне, щоб залито було рівненько і бетон якісний — без грудок та сміття. Не нижче марки 300. Мінімальний шар — чотири міліметри. Після заливання має добре вистоятись.

Вирівнюють з допомогою шліфувальної машини. Має диск діаметром до одного метра з насадками.

— Я знаю випадки, коли машину для прибирання обладнували насадками для шліфування. По кутках це треба робити вручну, — продовжує спеціаліст. — Шліфують і стару бетонну підлогу. Тільки горбки треба зрізати або вирівнювати новою стяжкою. Шліфувальна машинка з ними не впорається.

Декорують бетон додаванням фарб, скла, каміння.

— Камінці в розчині осідають. До них треба знімати більший шар підлоги. Коли їх видно тільки трошки — називається "сіль-перець". Виглядає як піщинки. Шліфують і більше, щоб їх було добре помітно. Всі варіанти цікаві й гарні. Чим більший шар бетону знімати, тим твердішою і надійнішою буде підлога.

Після шліфування наносять хімічні суміші — розчини на основі силікату.

— Їхнє призначення — закрити пори бетону і скріпити, — пояснює Синявський. — Використовують розпилювач, валик або щітку. Наносять у два шари. Потім підлогу полірують до блиску. Завдяки спеціальній добавці не слизька. Може бути глянцевою або матовою. Це залежить від виду полірувальних кругів.

Вартість квадратного метра такої підлоги коливається в межах 300–1000 гривень. Термін служби — 20 років. За цей час покриття може затертись і втратити блиск. Поновлюється поліруванням.

30 днів повинна вистоятись бетонна підлога перед початком шліфування. За цей час набирає необхідної міцно­сті. Якщо є слабкі місця, то дають тріщину — і їх заробляють.

Зараз ви читаєте новину «Підлога зі шліфованого бетону служить 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути