неділя, 06 серпня 2006 18:29

Під час літнього розпродажу вигідно купувати одяг на осінь

Останній місяць літа — сезон розпродажів. Жакет або легку куртку на осінь, які приглянулися навесні, можна купити на 30–70% дешевше. Прикрашені вишивкою та декоративними ґудзиками піджаки продаються від 89 грн, легкі куртки — від 120.

Виробники масового одягу стомилися кардинально змінювати довжину й ширину виробів. Фасони залишаються практично однаковими щонайменше півтора року. Нинішні жакети — приталені, коротенькі — відрізняються один від одного тільки оздобленням. На третьому поверсі ТЦ "Патерсон", біля метро Оболонь, пропонують льняні жакети пастельних кольорів. Продавці наголошують: більшість моделей схожі. Відмінність тільки у дрібних аксесуарах.

— Подивіться, які смішні ґудзики на комірі, — каже 28-річна продавець Ольга. — Перламутрові кругляки різних розмірів схожі на бульбашки води. Наче на лацкані розлили газировку, — усміхається і вмовляє приміряти.

За тиждень-півтора речі ще більше подешевшають

На жакеті ніжно-блакитного кольору висить цінник — 125 гривень. Ольга готова скинути десятку, якщо підійде.

У торговельному центрі "Макрос" на Петрівці одяг завжди продають з уцінкою. У сезон розпродажів тут можна знайти ще дешевші речі, ніж у більшості магазинів. Простенькі піджаки коштують 89 грн. Оригінальні моделі одягнені на манекени: чорні жакети на одному ґудзику із золотим метеликом на комірі. Або вишитим орнаментом на манжетах. За жакети, які згодяться при першому прохолодному вітерці, просять від 120 гривень.

У магазині "Манго" на Хрещатику, де остаточні знижки — 70%, зелений літній плащ із завищеною талією (174 грн) не могли поділити дві дівчини. Одній він пасував. Іншій був трохи завеликий, хоча вона примітила першою. Дівчата кидали монету.

— Навесні у "Магелані" я придивилася симпатичний чорний жакет із накладними кишенями і коміром-стійкою та золотими ґудзиками, — каже 26-річна киянка Катерина Климчук. — Тоді він коштував 320 гривень — думала, розкуплять. Зараз узяла цей піджачок за півціни. Такі жакети — сірі та темно-брунатні із золотою окантовкою — показували весною на тижні моди в Копенгагені.

Хоча 50-відсоткові знижки — не остання ціна. Нею не варто зваблюватися, розповіла продавець борщагівського "Квадрату" 49-річна пані Людмила. Вона по секрету натякнула, що за тиждень-півтора речі ще більше подешевшають. Нині на другому й третьому поверхах можна приміряти жакети від 150–180 гривень. У прохолодну погоду приємно буде вдягти бавовняне болеро обшите по краю золотавими канатиками. Такий коротенький жакет під груди й без застібки коштує 140–160 гривень. Чорні, червоні, коричневі, сірі жакети з пайетками у вигляді листків, квітів або метеликів  віддають за 130 гривень.





У "Колінзі" знижки до 70 відсотків

У магазині "Колінз" на проспекті Перемоги діють знижки до 70%. Прямі чоловічі джинсові куртки з накладними квадратними кишенями можна купити за 139 гривень. Джинсовки з пришитим бавовняним капюшонам — наче під низ одягли "кенгурушку" — 369 гривень. Спортивні вітровки уцінені до 199–229.

Жіночі блакитні потерті джинсові куртки коштують від 219 гривень. До них можна підібрати бавовняні футболки за 19–49 гривень. А дитячі болонієві курточки з трикотажним коміром-стійкою пропонують за 149 гривень.


"Одежний" тур до Франції


32-річна москвичка Олександра Свєтлая з подругами їздила у відпустку на шопінг-тур до Англії та Франції.

— Что я вам — жена олигарха? — спочатку відповіла вона на пропозицію дівчат.

Передумала, коли помітила, що європейці витріщаються на московські ціни. Дерматинові китайські боти віддавали майже задарма — 70 грн на наші гроші. А розкоса туристка перепитувала: "Десять євро?! За ці гроші можна купити добротні шкіряні туфлі на розпродажу!".

Подруги утрьох спочатку поїхали до Парижа, де літній одяг продавався на 15–20% дешевше. (Він і без знижок дешевший, ніж у Росії та Україні.) За 15 євро Олександра купила дві дизайнерські шифонові блузи і шкіряні перламутрові босоніжки на шпильці.

Відомий у Європі лондонський магазин "Херодс" у часи розпродажів "потерпає" від покупців. За кілька годин до відкриття туристки займали чергу. Чекали, коли відкриються двері в "гардеробний рай".

У Європі вони купили значно більше одягу, ніж змогли б придбати за ці ж гроші в Москві. Причому речі справді якісні. У Франції замшеві брюки по фігурі Олександра купила за 80 гривень. Без знижки вони коштували 200. Схожі штанці в Москві продають за 350–450 гривень. На здачу, з символічною доплатою, часто пропонували сумки, ремені, аксесуари.

Дівчата кажуть, що лідером розпродажів планує стати Німеччина. Із початку серпня всі крамниці збуватимуть літній одяг зі знижкою до 90 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Під час літнього розпродажу вигідно купувати одяг на осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути