неділя, 17 грудня 2006 14:55

Киянки робитимуть до свят волохаті зачіски

Автор: фото: REUTERS/Mario Anzuoni
  Моделі компанії ”Вікторіяс Сікрет” 26-річній бразилійці Жизель Бундхен роблять волосся пишним до показу мод у Голлівуді
Моделі компанії ”Вікторіяс Сікрет” 26-річній бразилійці Жизель Бундхен роблять волосся пишним до показу мод у Голлівуді

"У новорічну ніч у восьмому класі я обстригла своє дуже довге волосся під каре в стилі дєвочки з фільму "Леон-кілер", — розповідає київська студентка Катерина Іваненко, 20 років.

Найкраще на свято зробити натуральну зачіску з легкою пухнастою укладкою в перукарні, вважає дівчина.

— Високі зачіски з купою шпильок роблять ті, хто святкує на одному місці або їздить на таксі, не вдягає шапки, — пояснює дівчина.

Майстер-перукар Валентина Бусленко, 54 роки, працює в салоні "Аліса" на вулиці Освіти (Солом"янський район Києва). Вона каже, що зараз "пішла мода на лохматість". Дехто не розуміє, що до сукні з декольте не личить розпущене волосся. Жінка в такому вбранні має робити вечірню зачіску. І тоді виглядає, як струночка.

2 січня приходить не більше трьох клієнтів

Та, попри все, українки дуже практичні, вважає Валентина Петрівна. І додає:

— Ми в салоні можемо начіпляти на голову купу всяких прикрас, але жінки не погодяться. Одній зранку треба бігти на базар, другій — по роботі. Практична зачіска має бути простою. Аби протриматися перші дні нового року. Потім — голову під кран і на роботу.

Вечірня зачіска в перукарні "Аліса" обійдеться в 50–150 грн.

— Хоча були вже клієнтки, які замовляли собі високо підняте волосся. А одній ми стрічкою переплітали довкола голови "а-ля Анжеліка" з кіно. Гадаю, цього року на високі зачіски будуть записуватися, — припускає Людмила, 24 роки, перукар з "Аліси".

Повертаються в моду зачіски в стилі ранніх 60-х — так звана "холодна хвиля". Усе волосся вкладають однаковими хвилями за допомогою щипців. Така укладка робиться не менше трьох годин в перукарні (на волосся до плечей), розказують майстрині салону "Аніс" на вулиці Волоській (метро Тараса Шевченка).

— За два тижні до Нового року знайти в перукарні вільні руки неможливо, — розказує Наталія Базько, 24 роки, майстер-перукар з "Аніс". — Десь із числа 20–22-го починають святкувати Новий рік в офісах. Це означає, що кожного дня з 16-ї години клієнтки йдуть одна за одною. А от 31-го буває робота до ночі.

Наталія Базько каже, що за п"ять років роботи помітила: 2 січня приходить не більше трьох клієнтів. І то переважно чоловіки — якщо з ними щось страшне сталося. Жінки починають масово йти до перукарні лише напередодні дня святого Валентина. Коштує вечірня зачіска в "Аніс", залежно від складності і довжини волосся — 80–160 грн.





Американки фарбують волосся в чорне й біле

Киянка Катерина Іваненко три місяці працювала за студентською програмою в США. Там, розповідає, на чотири будинки-висотки припадає п"ять перукарень. Щоб не витрачати на зачіску тисячі доларів, студенти стрижуться в китайських кварталах.

— У кварталі району Александрії, де я жила (це як наша Троєщина) у Вашингтоні, найдорожча стрижка з укладкою коштує 150 доларів. Стрижка з фарбуванням — 300 доларів. Я помітила, що дуже часто дівчата фарбують волосся в чорний колір, а коротші прядки роблять рудими. Дуже багато блондинок. Одного разу я спитала знайому чорношкіру дівчину з біло-сивим волоссям, чому вона вибрала цей колір, — розповідає Катерина. — Вона відповіла: "Це навіяла мені героїня з фільму "Люди Ікс" Холлі Беррі".

Класичних високих зачісок молоді американки не роблять. На вечірки дівчата просто розпускають волосся по плечах. Навіть на офіційних прийомах його збирають не вище, ніж на потилиці.

Для домашньої зачіски купіть великі бігуді на липучках

— Новорічну укладку або зачіску треба робити не раніше, ніж за дві години до святкування. Після перукаря йти на кухню і смажити котлети не раджу, — переконує приватна київська майстриня-перукар Ліна Сосніна, 40 років. — Після святкової укладки краще не стояти біля пари й у сирих приміщеннях із неприємним запахом. Хороша укладка може протриматися дві доби.
Ліна каже, що зробити укладку або зачіску можна самому. Зараз модні великі локони, тому навіть для короткого волосся рекомендує купити крупні бігуді на липучках. Вони крутяться і на сухому волоссі.
Й останнє, що варто нагадати — краще прокидатися раніше і мити голову зранку, а не звечора. За ніч накопичується прошарок жиру — робити по ньому укладку складніше.

Зараз ви читаєте новину «Киянки робитимуть до свят волохаті зачіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути