понеділок, 02 вересня 2013 06:15

Інфрачервоні обігрівачі безпечні для дітей

Автор: фото з сайта www.uden-s.com.ua
  Інфрачервоні обігрівачі мають вигляд прямокутних білих панелей завтовшки кілька сантиметрів, які вішають на зовнішню стіну, стелю чи над плінтусом. За бажанням на них можна наносити графічний малюнок (на фото) або фотографію
Інфрачервоні обігрівачі мають вигляд прямокутних білих панелей завтовшки кілька сантиметрів, які вішають на зовнішню стіну, стелю чи над плінтусом. За бажанням на них можна наносити графічний малюнок (на фото) або фотографію

35-річний Іван Шишман із села Чубинське Бориспільського району Київщини торік установив інфрачервоні обігрівачі у своїй двокімнатній квартирі.

— Раніше в нас було центральне опалення. У місяць за 69 "квадратів" платив до 1200 гривень. Це дорого, вирішив відрізатися й поставити автономне, — розповідає Шишман. — Спочатку думав робити газове. Для нього треба оббігати купу інстанцій, отримати купу дозволів, збирати папери, відпрошуватися з роботи, годинами сидіти в чергах. Якби все і отримав — квартиру довелося б повністю ремонтувати, розводити труби. Побачив інфрачервоні панелі. Купив і поставив їх на місці старих батарей. Усе зробили за два дні, ніяких дозволів не треба. Тепер у місяць плачу вп'ятеро дешевше. За півроку опалювального сезону — десь до 3 тисяч. Кожен обігрівач працює до п'яти годин на добу. Прогрів кімнату — вимкнувся. Охололо — знову вмикається.

За допомогою терморегулятора можна встановлювати час увімкнення обігрівача. Це зручно для тих, хто рідко буває вдома.

— Опалення інфрачервоними обігрівачами — безпечне для дітей. Довгохвильові низькотемпературні панелі випромінюють хвилі ідентичні до тих, що йдуть від людей. Тому немає ніякого шкідливого впливу на здоров'я. Інфрачервоне опалення не пересушує повітря. Панелі складаються з нагрівального елемента та захисту. Електричний кабель усередині ізольований. Батьки можуть не хвилюватися за безпеку дитини, — розповідає експерт із систем опалення 25-річна Катерина Тітова. — Інфрачервоні панелі підключають до автономного кабеля, що йде від лічильника, тому електрична проводка в будинках не піддається перенапрузі.

На обігрівачі дають три-п'ять років гарантії. Термін їх експлуатації — до 25 років. Особливих вимог до кімнати, де встановлюють інфрачервоні панелі, немає.

— Головне, щоб нічого не закривало потік тепла. Їх не можна завішувати тюлем чи килимом, бо знизиться їхня ефективність. Відстань від панелі до меблів має бути хоча б півметра. Поверхня обігрівача нагрівається до 80 градусів. Якщо його закрити, пожежі не станеться, але й тепло в кімнату не потрапить. За відсутності можливості пересунути меблі подалі від обігрівача, радимо встановлювати "теплі плінтуси". У них менша потужність і вони є безпечнішими для предметів інтер'єру, — розповідає 30-річний Роман Стасула з Івано-Франківська. Займається встановленням приладів інфрачервоного опалення. — За бажанням можна замовити панелі з дизайнерським малюнком. Це може бути картина, візерунок чи навіть фото замовника.

10 000 гривень коштує система обігріву трикімнатної квартири площею 70 "квадратів" інфрачервоними панелями. Для двокімнатної це буде 8 тис. грн, однокімнатної — 5 тис.

800 гривень — ціна інфрачервоної панелі потужністю 0,7 кВт. Для обігріву кімнати площею 25 "квадратів" та висотою 2,5 метри їх потрібно дві. 540 кВт електроенергії на місяць необхідно взимку двокімнатній квартирі площею 48 "квадратів", де встановлені інфрачервоні панелі.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі безпечні для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути