понеділок, 27 червня 2016 06:25

Ігор Кучварський власноруч зробив гойдалку для дружини

Автор: ФОТО надане Ігорем Кучварським
  Ігор Кучварський із Самбора на Львівщині змайстрував гойдалку з гнутих труб, ланцюжків і лави. ­Конструкція розбірна. Можна скласти на зиму в сарай
Ігор Кучварський із Самбора на Львівщині змайстрував гойдалку з гнутих труб, ланцюжків і лави. ­Конструкція розбірна. Можна скласти на зиму в сарай

— Два роки тому на початку літа вирішив подарувати дружині гойдалку, — розповідає 47-річний Ігор Кучварський із Самбора на Львівщині. — Думав про неї вже давно. Розглядав у магазинах, примірювався й прицінювався. Добре видивився потрібне, зібрав гроші. Найняв машину і поїхав у торговельний центр. Не було там за що давати п'ять тисяч гривень. Те не таке, а те зібране тяп-ляп, наче на один сезон призначене. Я не зміг себе перебороти й купити це відверте лайно. Моя дружина варта найкращого.

Повернувся додому й вирішив змайструвати садову гойдалку власноруч.

— Що там робити — пару труб, трохи зварки і два ланцюжки, — каже. — Коли порахував витрати, вийшла величезна економія. На матеріали витратив 660 гривень — метал, фарба, кріплення, круги до болгарки. Дошки взяв у своїх запасах.

Стояки гойдалки мають форму півмісяця.

— Вигинав уручну. Один кінець затискав, а на інший налягав тілом. Отак з розгону погнув усі труби руками, — згадує майстер. — На комп'ютері розмалював конструкцію. Правда, вийшов трохи спрощений варіант. Бракувало часу на художню реалізацію. У гойдалки передбачено кілька положень лавки. Можна підібрати зручне для відпочинку. Чи розкласти й засмагати удвох. Для цього дашок знімається або відкидається частково. Регулюється й висота ланцюгів.

На міцність гойдалку випробовували вчотирьох. Кожен по 90 кілограмів.

— Погойдалися на повну — витримала. Хіба що ледь не перекинулися. Тому вирішив закріпити ніжки. Гойдалка розбірна. Можна скласти на зиму в сарай.

Щоб зручно було сидіти, гойдалки обтягують м'якими чохлами. Вінничанка 31-річна Ірина Мельник зробила підкладку з поролону.

— Чоловік купив дві гойдалки — дерев'яну і металеву, — каже вона. — Довго сидіти на них було неможливо. Врізалося в боки. Спершу пошила подушечки. Трохи незручно, бо вони спадали. Тому обшила лавки гойдалок повністю поролоном і тканиною. Вийшли, наче диванчики.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Кучварський власноруч зробив гойдалку для дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути