четвер, 24 лютого 2011 05:30

Дзеркала не вішають навпроти розетки і столу

Автор: фото з сайта www.remont.ck.ua
  Дзеркальні стелі варто робити лише у вітальні. У спальні дзеркало над головою створить дискомфорт
Дзеркальні стелі варто робити лише у вітальні. У спальні дзеркало над головою створить дискомфорт

Столичний дизайнер 35-річна Віра Полякова рік тому почала вивчати фен-шуй. Правила організації простору за східною філософією застосовує у замовленнях на класичний інтер'єр. Каже, особливу увагу слід приділяти дзеркалам:

— Головне, щоб дзеркало не розрізало зображення. Його розміри мають бути такими, щоб найвищий і найнижчий мешканці квартири могли бачити свою голову без відрізаних підборіддя або чола. Не раджу класти дзеркальну плитку. Бо вона дробить зображення.

За допомогою дзеркала можна вузьку кімнату зробити широкою, низьку — високою. Дзеркало може освітити темний кут.

— Більшість українців обережно ставляться до дзеркал — бояться, що поб'ються. Замовляють зазвичай скляні двері чи на шафи-купе. Лише двоє клієнтів хотіли дзеркальні стелі. Одна жінка просила зробити підлогу у ванній кімнаті. Але за два тижні скасувала замовлення.

Не слід вішати дзеркало під прямими сонячними променями, впритул до стіни. Воно потріскається і потьмяніє. До стіни має залишатися 1–2 см для кращої циркуляції повітря. Воно має висіти вертикально, інакше спотворюватиме відображення. Відстань від підлоги до верхньої грані повинна бути не менше 170 см, а до нижньої — не більше як півметра.

— У спальні краще, щоб його не було взагалі. Або ставте його в такому місці, щоб не відбивало ліжка. Це може погіршити сон і викликати дискомфорт. Робити стелі у спальні теж не варто. Лише дуже впевненим у собі людям таке не шкодитиме. У дитячій через дзеркало дитина часто лякається.

У невеликих коридорах, передпокоях Віра Полякова радить чіпляти дзеркало на бічні стіни. Це збільшує простір.

— Багато дизайнерів рекомендують розміщення двох дзеркал навпроти один одного. Це справді збільшує територію, але я своїх клієнтів від цього відмовляю. Такий варіант викликає дезорієнтацію у просторі, відчуття розгубленості. Також по дому не зможе нормально проходити енергія. Вона стрибатиме з одного дзеркала в інше.

На кухні вішати їх не практично. Краще зробити дзеркальні дверцята на холодильнику чи окремі дверцята кухонних меблів. Або поставити якусь перегородку. Головне, аби вона не стояла навпроти обіднього столу. Інакше погіршиться апетит.

Тріснуте дзеркало краще викинути.

— Не чіпляйте також напроти чогось некрасивого. Наприклад, корзини з брудною білизною, відра для сміття, унітазу чи розетки. Замість квадратних або прямокутних форм обирайте овальні, з плавними контурами.

Вітражне скло чистять крохмалем

— Поставили собі шафу на усю ширину і висоту стіни у кімнаті. Одні дверцята зробили дзеркальними. Задоволена, бо можу себе бачити у повний зріст. Але доглядати за ними важко. Вгорі миє лише чоловік, я не дістаю, — говорить львів'янка Наталія Пришляк, 21 рік. — І, певно, купили не дуже якісне дзеркало, бо по краях воно починає тьмяніти. Або доглядаю за ним неправильно.

Наталія користується магазинними мийними засобами.

— Раз мама прийшла і давай радити всякі народні способи. Вона хімії не любить і зразу кашляти починає, як вікна миє чи ванну. Сказала розвести 2 склянки гарячої води з 50 грамами оцту і стільки ж крейди. Добре розмішати, процідити через марлю і протерти цим розчином місця на дзеркалі, де потьмяніло. Потім треба витерти сухою м'якою тканиною. Я спершу не хотіла, бо думала, нічого не дасть. Але мама принесла трохи крейди і сама все зробила. Кутики відчистилися.

Якщо на дзеркалі залишилися сліди від мух, їх найлегше видалити цибулею. Її розрізають і протирають поверхню. Потім миють мокрою ганчіркою і витирають насухо.

— У спальні маю невелику перегородку з вітража. То мама казала, її чистити розчином картопляного крохмалю. На літр води взяти десь столову ложку крохмалю. Кольорове скло також можна змочити оцтом, промити холодною водою і протерти серветкою, змоченою у лляній олії. Потім відполірувати сухою шерстяною ганчірочкою.

Зараз ви читаєте новину «Дзеркала не вішають навпроти розетки і столу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути