Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2010 01:30

Дірки на рамах замазують полімерною шпаклівкою

Киянин Микола Швиденко, 45 років, після зими збирається шпаклювати вікна. Каже, рами розтріскалися від сильних морозів. Почало задувати.

— Раз на три-чотири роки знімав скло і міняв рами на нові. Але цього року вони так сильно розбухли від вологи, що скло годі витягти. Воно просто розіб"ється.

Закрити дірки та тріщини можна шпаклівкою. У магазинах з"явилася нова — на основі полімерів. Раніше шпаклівку робили з цементу та гіпсу. Вона з часом висихала та відвалювалася з вологого дерева. Рами під нею часто гнили.

— Полімерна шпаклівка вдвічі дорожча. Приблизно за 20 кілограмів потрібно віддати 300 гривень. Матеріал якісний, глибоко всотується в деревину, не тріскає, не відпадає. Сохне поступово.

Шпаклівку розводять на воді в розрахунку 300 мл на кілограм суміші. Потім перемішують і вузьким шпателем замазують дірки на рамах.

— Вимішувати потрібно ретельно, бо згустки не можуть добре висохнути. Розчин має сохнути п"ять днів. Далі шви обробляють наждачним папером. Так прибирають усі нерівності.

Полімерну шпаклівку використовують також для вирівнювання стін. Для того її розводять у пропорції кілограм на півлітра води. Наносять широким шпателем "змійкою". Якщо вертикально, то матеріал стікатиме. На стіні з"являться розводи.

Зараз ви читаєте новину «Дірки на рамах замазують полімерною шпаклівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути