Ексклюзиви
вівторок, 03 березня 2015 05:35

Зелений горошок збивають із картоплею і часником

Автор: ФОТО З САЙТА www.1cookit.com
  Крем-супи їдять із чорним хлібом. На ньому в мікрохвильовці розплавлюють твердий сир
Крем-супи їдять із чорним хлібом. На ньому в мікрохвильовці розплавлюють твердий сир

— У піст готую крем-супи із запечених овочів. Вони дають насичений смак. І дітям, і чоловіку подобаються, — каже 30-річна Регіна Соловська з Житомира. — Рецепти шукаю в інтернеті, дивлюся всі кулінарні шоу по телевізору.

Улюблений суп родини — квасолевий із запеченими помідорами.

— На смак кислуватий і дуже пахне помідором. Квасоля дає страві густоту і ситність.

Варити супи починає з бульйону.

— Дві середні морквини, цибулина та півкореня селери. Закипіло, вогонь зменшила й докинула лавровий лист і кілька горошин духмяного перцю. Поки вариться, будемо пекти овочі.

Жінка застеляє фольгою деко й кладе п'ять середніх помідорів і один великий болгарський перець. Пече на максимальному вогні, доки почорніє шкірка. Перевертає овочі на інший бік, щоб спеклися рівномірно. Потім кладе в целофановий пакет і зав'язує. Тримає так пару хвилин. Тоді легко знімати шкірку. З перцю вибирає серцевину із зернятами.

— Заправляю суп смаженою цибулею на олії. Готую до золотистого кольору. Можна різати крупно, все одно потім перетираю в блендері.

Кладе у блендер очищені від шкірки спечені помідори, півперчини, смажену цибулю. Вливає літр овочевого бульйону. Додає банку консервованої квасолі. Збиває в однорідну масу. Всипає 1 ст. л. паприки, пів — солі, пів чайної ложки чорного меленого перцю. Знову збиває і виливає в каструлю, де варився бульйон. Ставить суп на повільний вогонь на 5–7 хв. Тоді кидає залишок печеного перцю. Ріже його дрібними кубиками.

— Схоже готую суп з морожених овочів. Літом беру свіжі.

Кладе на деко по 200 г баклажанів та кабачків кубиками. Мають бути заморожені. Свіжу моркву ріже кружальцями. Цибулю — півкільцями. Додає великий болгарський перець і пече на максимальному вогні півгодини. Очищує від шкірки. Овочі перемелює у блендері.

— Потім так само розводжу овочевим бульйоном, заправляю сіллю та перцем і проварюю пару хвилин.

Для супу-пюре з горошку овочі не запікає. Варить дві картоплини. В каструлі з товстим дном підсмажує цибулину до золотистого кольору. Додає по пів чайної ложки чебрецю та паприки, третину — коріандру. На кінчику ножа — чорного перцю. Кладе порізану кубиками варену картоплю. Смажить її там, доки не підрум'яниться. В окремій каструлі проварює 400 г замороженого зеленого горошку.

— Кидаю його у киплячу воду. 2 хвилини — й горошок готовий. Відкидаю на друшляк. Потім перетираю в блендері з картоплею. Розводжу літром гарячого овочевого бульйону. Солю. Раджу розчавити зубчик часнику. Буде гостріший та насичений смак. Можна ще вичавити столову ложку лимонного соку. Якщо кислуватий, вкиньте столову ложку цукру.

Коли розіллє по тарілках, посипає сухариками.

Хліб підсушують у мікрохвильовці

— Найкращі сухарики до супів виходять у духовці. Але їх потрібно запікати не менше півгодини, — каже житомирянка Регіна Соловська. — Я навчилася робити у мікрохвильовці. 10 хвилин — і все готово.

Півбуханки житнього або пшеничного хліба без скоринки нарізує тонкими брусочками. Змішує в чашці 3 ст. л. оливкової олії і 2 ч. л. томатної пасти. Додає сіль, перець, 1 ч. л. сушеної зелені. У мисці руками перемішує хліб з олією. Викладає на велику тарілку і ставить у мікрохвильовку. Вмикає найбільшу потужність на 2–3 хв. Перевертає сухарики. Ставить ще на 3 хв., щоб хліб добре підсушився. Подає до крем-супів.

Зараз ви читаєте новину «Зелений горошок збивають із картоплею і часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути