Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 05:15

Вуха вкидають у маринад зі спецій

Автор: фото: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Варені свинячі вуха ріжуть соломкою, поливають тайським соусом та подають із листям салату. Страву їдять гарячою до пива
Варені свинячі вуха ріжуть соломкою, поливають тайським соусом та подають із листям салату. Страву їдять гарячою до пива

Свинячі вуха для салату шеф-кухар столичного ресторану "Чорне порося" Олег Білоус, 41 рік, варить 2 год. Він вісім років прожив у Азії — Південній Кореї, Японії, Малайзії, Китаї. Працював там у ресторанах. Відтоді у власних рецептах використовує тамтешню кухню.

— Варю міцний м'ясний бульйон на свинячих та яловичих кістках. Потім їх виймаю, закладаю в юшку корінь імбиру. Додаю світлий і темний соєвий соус, китайське вино місра.

На 2 л бульйону бере 1,5 л соєвого соусу, по 100 г кореня імбиру й цукру. Сіль — за смаком. Додає 150 г вина, по кавовій ложці спецій: сичуанського перцю, сушеного стручкового чилі, бадьяну. Також — білого меленого перцю, гвоздики, кори кориці, мускатний горіх, лавровий лист, ще п'ять горошин чорного і зеленого перцю, одну духмяного. Складає їх у марлю чи кондитерський мішок, щоб не розпливалися і не прилипали до продуктів.

— Сичуанський перець продають в Україні на китайських ринках. Коли їси його, пече збоку язика, бо діє на інші рецептори. Буває гострий і негострий. Але для нас він весь пекучий. Важливе гармонійне поєднання солодкого, солоного і кислого смаку та спецій. Щоб зробити вдома щось подібне, візьміть корінь імбиру, часник, лавровий лист, мускатний горіх — прянощі, які не можна довго варити. Додайте чорний перець горошком, духмяний, вино, яке є. Також — потрохи цукру та солі, соєвий соус.

Варить вуха у маринаді, доки хрящі не стануть хрумкими.

— У хороших китайських ресторанах навар не виливають протягом 100 років. У цій країні вважають великою невдачею його втрату. На кухні постійно стоїть посудина, в якій вариться маринад. Така є і в нас на кухні. Навар тримають у холодильнику, щодня кип'ятять. Із кожного нового бульйону відціджують спеції, забирають жир. Старий, що зберігали, додають до свіжого. Що довший час це повторюється, то краще. Маринад насичується спеціями та корисними речовинами з м'яса.

Виймає вуха з бульйону і ріже тонкою соломкою. Смажить на сковороді з соняшниковою олією, кілька разів підкидає. Помішує дерев'яною кописткою і вливає соєвий соус для смаку. За 3 хв. знімає з вогню. Рве руками салати лолло-россо, лолло біонда, айсберг, руккола, фрізе. На порцію йде 50 г листя. Болгарський перець і свіжий огірок ріже соломкою. Викладає все в тарілку. Окремо змішує солодко-гострий тайський соус, свіжий сік лимона й оливкову олію.

— Такий соус можна купити в азійських відділах супермаркетів. Ми робимо його самі з перцю чилі, маринованого часнику, цукру й оцту. Заправляємо овочі, викладаємо наверх свинячі вуха. Виходить теплий салат. Його добре "помалювати" соусом бальзамік. Їсти ще гарячим до пива.

Зараз ви читаєте новину «Вуха вкидають у маринад зі спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути