понеділок, 24 грудня 2012 07:45

Вишні для торта спиртують дві доби

Автор: фото з сайта www.mamavfartuke.ru
  У шоколадні торти із жирним кремом додають заспиртовані вишні. Із ягід можна викласти тварину — символ року
У шоколадні торти із жирним кремом додають заспиртовані вишні. Із ягід можна викласти тварину — символ року

28-річна Маргарита Паньків із міста Броди на Львівщині на кожен Новий рік пече торт "П'яна вишня". На ньому кремом викладає тваринку — символ року.

— 2013-й — рік змії, її намалювати нескладно, — говорить господиня.

За два дні до випікання торта готує начинку. Із заморожених вишень витягає кісточки. Ягід бере 300-400 г. Замочує в горілці, додає 2 столові ложки цукру.

— Влітку готую зі свіжих вишень. Зимою, як не маю заморожених, консервовані беру, — каже. — Раніше ягоди у коньяку вимочувала. Подружка порадила спробувати в горілці. У холодильнику завжди тримаю пляшку "Хортиці". Налила півсклянки, замочила. Набагато смачніше вийшло — смак міцний, але м'який.

У формі діаметром 24 см пече корж — шоколадний бісквіт. 2 склянки цукру ретельно перетирає з вісьмома яйцями, аби повністю розчинився. Маса збільшується втричі, стає світло-жовтою. Туди поступово додає 2 склянки просіяного борошна та 5 чайних ложок какао. Наприкінці — 2 чайні ложки соди, погашеної оцтом. Готове тісто подібне до густої сметани.

На дно форми кладе пергамент для випічки, злегка змащує олією. Розрівнює тісто, щоб не збиралося в центрі. Протягом 45 хв. пече в розігрітій до 180 градусів духовці.

За той час готує крем із двох пачок масла та півлітрової банки вареного згущеного молока. Масло має бути кімнатної температури. Його збиває міксером, поступово додає згущене молоко. Однорідну масу змішує з відцідженими від горілки вишнями.

— Коли корж охолоне, зрізаю верх. Це наша кришка, — продовжує. — Ложкою виймаю середину торта, залишаю низ та боки. Бісквіт ріжу кубиками, додаю до крему. Горілкою, що залишилася від вишень, просочую боки та низ бісквіту. Всередину торта кладу начинку, накриваю "кришкою". Ніч торт постоїть у холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Вишні для торта спиртують дві доби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути