— Полуниця із сметаною — банально. Робила з морозивом і тертим чорним шоколадом. Але хочеться дивувати, — каже киянка 28-річна Інна Мельник.
Пачку сиру і 1 ст.л. цукру розтирає у блендері до однорідної масткої маси. Обчищає хвостики полуниці й миє. Викладає на паперовий рушник, аби висохли.
— Можна з сиру скачати кульку й у неї запхати полуницю, але це не зручно. Краще зробити млинчик на долоні, покласти на нього полуницю й стиснути кулак. Сир обгорне полуницю. Трохи для форми покачати в руках. Готові кульки обкачую в мисці з кокосовою стружкою. Викладаю на широке плоске блюдо в один шар. Ніжне й м'яке. Купу навалиш — спресується і буде гвадзя. Готую за півгодини до приходу гостей. Тримаю в холодильнику, щоб охололо.
×
Коментарі