понеділок, 02 травня 2016 07:00

У паштет із кролика додають фісташки

Автор: фото з сайта www.edimdoma.ru
  Готовий паштет тонко нарізують. Можна подавати як закуску з грінками
Готовий паштет тонко нарізують. Можна подавати як закуску з грінками

— Терін — це французький паштет. Нагадує торт, але з м'яса, — розповідає 33-річна Юлія Манджур із Вінниці.

Для страви потрібно по 0,5 кг філе кролика, фаршу зі свинини та яловичини, 50 г кролячої печінки. Купує також бекон — 250 г нарізаного та 100 г сирокопченого шматком.

— М'ясо кролика нарізую смужками завтовшки сантиметр, складаю у миску. Додаю сушений чебрець, дрібку солі й перцю. Вливаю дві столові ложки білого сухого вина, чайну ложку коньяку. Залишаю маринувати на три години або на ніч, — говорить Юлія. — Бекон шматком нарізую невеликими кубиками. Дрібно січу цибулину й обсмажую до м'якості. Додаю до неї подрібнений зубчик часнику. Разом обсмажую 20–30 секунд. Цибулю забираю. У цій олії обсмажую нарізану кролячу печінку. У блендері до однорідності збиваю фарш, печінку, цибулю та дві скибки батона, розмочені в молоці.

На суху сковорідку викладає 100 г очищених фісташок. Обсмажує, помішуючи, 6–7 хв. Перекладає в миску, заливає окропом і залишає на 2–3 хв.

— Беру прямокутну форму об'ємом один літр. Дно вистеляю тонкими шматочками бекону, щоб трохи находили один на одного. На бекон викладаю третину фаршу. Утрамбовую, аби не було ­дірок. Зверху — половину м'яса кролика. Присипаю його фісташками. Потім ще третину фаршу і м'яса, присипаю горіхами. Верхній шар — фарш. Трохи утрамбовую, поверх кладу один-два лаврові листки. Накриваю паштет смужками бекону.

Готують терін на пару. Ставлять у більшу форму, заповнену водою наполовину. Накривають фольгою і печуть у розігрітій до 160–180°C духовці 2 год.

— Терін готовий, якщо проколоти дерев'яною паличкою, витікає прозорий сік. Фольгу знімаю. Виливаю зайвий сік і охолоджую паштет. Потім знову затягую форму фольгою. Накриваю дощечкою, на яку ставлю дві літрові банки з водою. Тримаю у холодильнику добу. Так терін зберігатиме форму.

Зараз ви читаєте новину «У паштет із кролика додають фісташки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути