понеділок, 02 травня 2016 07:25

Буряковий сік і вишневі гілки фарбують яйця в рожеве

— Яйця на Великдень фарбую куркумою, зеленим чаєм, кавою та овочевим соком, — каже 47-річна киянка Тетяна Грицак.

Жовтий колір дають аптечна ромашка, куркума й морква. Овоч тре на дрібній тертці. На літр води бере по чотири столові ложки куркуми й тертої моркви. Варить півгодини. Наливає в іншу каструлю ще літр води. Коли закипить, насипає 50 г аптечної ромашки і варить 15–20 хв. Вимикає вогонь і змішує з першим відваром. Накриває на 5 хв. кришкою. Проціджує через два шари марлі. Кладе туди варені яйця і кип'ятить кілька хвилин.

— Якщо колір здався блідим, можна покласти ці яйця ще раз у холодну фарбу в каструлі і поставити на 4–5 годин у холодильник.

Для апельсинового відтінку в півлітра киплячої води додає 3 столові ложки паприки, 2 ст. л. апельсинової цедри і 30 мл морквяного соку. Через 5 хв. кладе сирі яйця. Вимикає вогонь, коли зваряться.

Рожево-малиновий відтінок дають кора вишні й буряковий сік. Дві склянки тертого буряка заливає двома склянками гарячої води. Кип'ятить 40 хв., вимикає вогонь і додає 1,5 столової ложки оцту. Цідить і варить у рідині яйця. Або ламає на шматки кору чи гілочки вишні і кип'ятить півгодини. Накриває кришкою і залишає на ніч. Вранці проціджує через друшляк і варить у настої яйця 10–15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Буряковий сік і вишневі гілки фарбують яйця в рожеве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути