— Обожнюю цей рецепт шоколадного торта. Бо виходить смачний, а мороки мало. Не потребує замішування тіста, розкачування коржів і випікання їх у духовці, — каже 33-річна Юлія Сененко із села Скородистик Чорнобаївського району на Черкащині.
250 г вершкового масла перетирає зі склянкою цукрової пудри. Бере три яйця. Обережно відділяє білки від жовтків. Додає у суміш по одному три жовтки. Розтоплює плитку шоколаду. Дрібно кришить 0,5 кг печива "Наполеон" або "Марія".
Збризкує все коньяком — приблизно 50 г.
— Єдиний клопіт — все ретельно вимішати й перекласти на блюдо, сформувавши у вигляді круглого торта. Залишаю на ніч у холодильнику. На ранок збиваю білки, що лишилися, із цукровою пудрою, додаю розтопленого шоколаду. І покриваю торт такою глазур'ю. Притрушую тертим шоколадом.
Коментарі