понеділок, 26 грудня 2016 07:10

Смажену телятину поливають ягідним соусом

Автор: ФОТО З САЙТА www.chili.kharkov.ua
  Каре телятини після маринування смажать по п’ять хвилин з кожної сторони. Викладають на пласку тарілку та поливають соусом
Каре телятини після маринування смажать по п’ять хвилин з кожної сторони. Викладають на пласку тарілку та поливають соусом

— Каре телятини поливаю чорничним соусом. На гарнір варю зелене картопляне пюре. Виходить яскрава святкова страва, — каже Олександр Жовтоног, 33 роки, ­шеф-кухар столичного ресторану "Козацький стан". — Каре — це биток із телятини на кістці. Готується швидко, адже м'ясо молоде.

300 г порізаного на порції каре посипає 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Додає пучку тим'яну. Пропускає через прес три зубчики часнику, змішує з 4 ст. л. оливкової олії. Перемішує, заливає каре і залишає на 15 хв. Ставить на вогонь сковорідку, викладає м'ясо з маринадом. При нагріванні приправи розкриють аромат. Обсмажує каре по 5 хв. з кожної сторони до появи скоринки. Відставляє.

— У чорничний соус тру імбир. Виходить ягідний соус, але з гірчинкою. Пробував чорницю замінити на малину — не так смачно. Малина солодша. А тут треба нейтральний смак. Чорниця більше підходить за кольором і смаком.

100 г чорниці кладе в невеликий сотейник і заливає 100 мл червоного сухого вина. Ставить на слабкий вогонь, щоб поступово випарувався спирт. Далі тре на дрібній тертці шматок кореня імбиру довжиною 4 см.

— Імбир можна різати тонкими кружальцями. Соус із тертим буде пекучіший.

Кидає імбир у соус і через 2 хв. знімає з плити. Збиває суміш блендером до однорідної маси. Має вийти рідке пюре. Туди кидає 1 ст. л. цілих ягід чорниці і 2 ст. л. вершкового масла. Пробує на смак і додає по пучці солі та цукру, щоб був не кислий.

Варить три-чотири картоп­лини, товче їх. Листя шпинату ошпарює окропом і відрізує від стебла. На одну 150-грамову пор­цію пюре бере шість листків. Ріже на дрібні шматки і кидає до картоплі. Перемішує.

— Шпинат обов'язково треба різати, а не перемелювати в блендері. У пюре має відчуватися зелень.

Каре кладе на велику плоску тарілку. Поливає чорничним соусом, хоча його можна подавати й окремо. Збоку викладає пюре зі шпинатом.

Зараз ви читаєте новину «Смажену телятину поливають ягідним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути