понеділок, 12 вересня 2016 06:30

Сливи з цукром віджимають у марлі

— Сливову наливку роблю щороку. В саду є два дерева, на яких гілки вгинаються від плодів. Шкода, щоб пропали, — каже 35-річна Олена Краснова з селища Романів на Житомир­щині. — Напій легко п'ється й не п'янить. Якщо планую зробити міцніший, наливаю більше горілки.

Миє 1 кг слив. Виймає кісточки, кладе плоди в банку. Великі розрізає на кілька частин. Заливає 0,5 л горілки, щоб покрити їх рідиною.

— Краще, якщо сливи будуть перезрілі. З м'яких швидше отримаємо настоянку.

Закриває, струшує банку. Залишає настоюватися місяць у темному прохолодному місці. Потім цідить через марлю. Всипає 300 г цукру. Залишає ще на тиждень, доки цукор розчиниться. Тоді віджимає в марлі сливови. Сироп додає до горілки. Перемішує та наливає в пляшку. Ставить на два тижні у погріб. Так настоянка буде насичена.

Зараз ви читаєте новину «Сливи з цукром віджимають у марлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути