понеділок, 11 січня 2016 00:20

Скумбрію маринують три дні в теплі

Оксана Марчишин з Івано-Франківська живе в Парижі. Подалася туди на заробітки разом із чоловіком.

— Цього року мала багато замовлень від українців у Парижі, щоб зготувала їм народні страви до святкового столу. Самі не мають часу або не вміють. Я півдня займаюсь із дітьми, а півдня — вільна. Завела собі хобі — пригощати земляків і французів смачною їжею. Готую на замовлення навіть салати — олів'є, оселедець під шубою.

Розповідає, як зробити смачну рибу до святкового столу. Обирає для цього скумбрію — вона ніжна, без кісток.

— Кілограм риби чищу, ріжу на невеликі шматки в палець-два завтовшки і складаю в каструлю чи глибоку миску. Дві-три цибулини нарізую кільцями й перекладаю поміж рибою шарами.

— Готую маринад із півсклянки води, по стільки ж додаю олії та оцту. Також — чайну ложку цукру, по 2 столові ложки солі й томатної пасти. Приправляю чайною ложкою насіння коріандру, 10 лавровими листками. Кидаю по 10 горошин чорного й духмяного перцю. Доводжу до кипіння.

— Заливаю рибу охолодженим маринадом. Два-три дні стоїть у теплому приміщенні. Можна притиснути тарілкою чи кришкою з гнітом. Потім солену скумбрію треба тримати в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Скумбрію маринують три дні в теплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути