— Улітку готую багато салатів до м'яса й гарніру. Теплий із шинкою, яйцем та сиром — це повноцінний сніданок. Можна з'їсти, запити чаєм, і сили до обіду вже є, — розповідає киянка Валентина Реброва, 49 років.
Спершу готує яйце пашот. У каструлі гріє воду, налиту до висоти 2,5 см. Перемішує в ній 2 ст. л. оцту.
— Яйце акуратно розбиваю в миску. Слідкую за водою. Коли в ній з'являться перші бульбашки, вливаю туди яйце. Як білок раптом пристав до дна, швидко піддіваю його лопаткою. Яйце вариться ще 3–4 хвилини на малому вогні.
Обсмажує на сковорідці 80 г шинки, порізаної кубиками. Викладає на суміш салатів у великій тарілці. Поливає оливковою олією й бальзамічним оцтом.
— Два шматки хліба, як на бутерброди, ріжу на три-чотири частини кожен. Викладаю на сковорідку, де була шинка. Злегка підсмажую. Перевертаю і кладу на них невеличкі шматки козячого сиру. Яйце виловлюю великою ложкою. Дістаю на серветку, щоб зійшла вода. Кладу підсмажені тости із сиром до шинки й листя салату. Посередині ставлю яйце. Солю й перчу. Подаю до столу теплим.
Коментарі