вівторок, 03 вересня 2013 07:45

Рулети з корицею скручують у п'ять витків

— Цинамонки, або сінабони — всесвітньо відомі булочки з корицею, — розповідає киянка Руслана Стець, 26 років. — Спробувала їх у Лондоні. Там є мережа кафе, де тільки їх продають — із сирною глазур'ю, шоколадом, джемом. З'їж одну, і рука до іншої тягнеться. Власники п'ять років розробляли рецепт і тримають у секреті. Але європейські хазяйки вичислили. Рецепт узяла з англомовного сайта.

Учиняє опару. Півсклянки теплого молока змішує зі столовою ложкою цукру, трьома — теплої води та пакетиком сухих дріжджів. Залишає на 10-15 хв.

— У мисці збиваю 65 грамів розтопленого масла, 2 столові ложки цукру і яйце. Додаю ще півсклянки молока та три чверті чайної ложки солі. Засипаю три з половиною склянки борошна і два пакети ванільного цукру. Вливаю опару і добре вимішую.

Накриває рушником та ставить у тепло на 45 хв. Тісто має вирости вдвічі.

— Для начинки беру склянку коричневого цукру. Можна і білого. Змішую з 4 столовими ложками кориці та 45 грамами масла кімнатної температури. Все перемішую. Має бути як мокрий морський пісок.

Посипає стіл та качалку борошном. Тісто, що піднялося, розкачує у прямокутник завтовшки 7 мм. Силіконову форму для випікання тортів вистеляє пергаментом і мастить вершковим маслом.

— Рівномірно розсипаю начинку по всій довжині тіста. З вузького краю скручую його в тугий рулет. Американські кухарі кажуть, що має бути п'ять витків. Ріжу на шматки по 5 сантиметрів. Виходить 12-16 булочок. Викладаю в форму половину, щоб лишилося місце. За 20 хвилин виростають і заповнюють увесь простір.

Духовку розігріває до 180°С. Пече 30-45 хв.

— Вони печуться, а я готую глазур. Змішую порівну вершкового сиру з цукровою пудрою. Має бути сир філадельфія, в нас його продають. Це плавлений сирок без добавок. "Дружба" не підійде. Тоді вже краще полити шоколадною пастою. Додаю 2 столові ложки лимонного соку та злегка розбавляю молоком. Можна замість нього взяти міцну каву. Добре збиваю міксером. Виходить рідке, як нежирна сметана. Готові булочки відразу поливаю глазур'ю. Їмо ще теплими.

Зараз ви читаєте новину «Рулети з корицею скручують у п'ять витків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути