понеділок, 28 грудня 2015 06:35

Новорічний пунш замішують на ромі

— Пунші готувала й раніше, але безалкогольні. А в новорічний додала ром і сухе вино. У пунші має бути п'ять складників: алкоголь, мед, вода, спеції та сік. На відміну від глінтвейну, його п'ють і гарячим, і холодним, — каже сумчанка 24-річна Сніжана Мирвода.

В емальовану каструлю ллє по склянці журавлиного та апельсинового соку. Додає 100 мл води та три столові ложки меду, по чайній ложці меленого імбиру й кориці, чверть чайної ложки меленого мускатного горіха. Ретельно все перемішує і ставить на вогонь. Наливає 300 мл рому та 500 мл білого сухого вина. Гріє 5–10 хв. Безперервно помішує. Не доводить до кипіння.

Знімає каструлю з плити. Нагріває порцелянову глибоку миску, обполіскуючи гарячою водою. Переливає в неї напій з каструлі через сито.

— Пунш не має бути занадто солодким. Тому треба уважно відміряти цукор. Мед втрачає свої властивості при сильному нагріванні, тому його додають наприкінці.

На стіл подає пунш в ­кухлях, що тримають тепло. Прикра­шає скибочками лимона й апель­сина.

Зараз ви читаєте новину «Новорічний пунш замішують на ромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути