понеділок, 17 жовтня 2016 05:35

Натертий гарбуз засипають цукром

— Із гарбуза варю не кашу, а ва­рення. Виходить смачніше, ніж яблучне чи грушеве, — говорить 46-річна Оксана МАТВІЙЧУК із міста Бердичів на Житомирщині. — Пахне, як лимон. А на вигляд — як оранжевий джем.

Чистить гарбуз від шкірки й насіння. Зважує для варення 2 кг і тре на крупній тертці. Гарбузову масу перекладає в ­каструлю і засипає 700 г цукру. ­Перемішує, залишає на півгодини, щоб виділився сік. Два лимони миє. Тре на дрібній тертці, щоб зняти цедру. Додає її до гарбуза. М'якоть лимонів без кісточок ріже маленькими кубиками. Кидає їх до гарбуза і перемішує. Каструлю ставить на слабкий вогонь і чекає, щоб закипіло варення. Через 10 хв. після цього кидає в нього чотири бутони гвоздики. Варить до загустіння, постійно помішуючи.

— Консистенцію можна вибирати яку завгодно. Що довше вариш, то густіше.

Із готового виймає ложкою гвоздику. Розкладає джем у стерилізовані банки і закриває герметично кришками.

Зараз ви читаєте новину «Натертий гарбуз засипають цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути