— Гранатова настойка виходить густою, як лікер, — каже 34-річна Ніна Корнійчук із села Вікторія Полтавської області. — Завжди тримаю в холодильнику, бо смачніша холодною.
У каструлю наливає склянку холодної води. Розрізає чотири гранати на дві частини. Кладе у воду. Повертає розрізаною частиною вниз і акуратно придавлює шкірку посередині.
— Так усі зернятка випадуть у воду. Сік із них вичавлюю блендером або перекладаю в сито і притискаю металевою ложкою.
У 3-літрову банку переливає гранатовий сік із кісточками. Додає дрібно натерту цедру лимона. Заливає 0,5 л горілки. Для посилення аромату всипає 2 г ваніліну. Банку щільно закриває кришкою і залишає в прохолодному темному місці на два тижні. Проціджує настоянку крізь два шари марлі.
У малій каструлі змішує 150 мл води зі склянкою цукру. Тримає на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Охолоджує і додає в напій. Переливає у пляшку, в якій подаватиме до столу. Ставить на тиждень у холодильник.
Коментарі