Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2016 07:10

Морожені ягоди заливають вермутом

— Із заморожених ягід роблю ко­ктейлі. Для себе з чоловіком — алкогольні, для дітей молочні, — каже житомирянка 28-річна Лілія Воростюк.

За 2–3 год. до приготування розморожує склянку ягід. Змішує їх у блендері зі 100 мл вермуту та склянкою лікеру.

— Якщо беру вишневий лікер, то з ягід — малину й суницю. Хто любить кисле, може замінити смородиною й лимонним лікером.

Коли маса стає рідкою, додає дві чайні ложки лимонного соку та 300 г ­льоду. Перемішує. Кладе в чашку дві столові ложки меду й ставить у мікрохвильову піч на 30 с. Коли стане рідким, мед і півсклянки горілки вливає до ягід. Збиває до однорідності.

Кладе в лійку два шари марлі, фільтрує напій. Ставить в холодильник на годину.

У тарілку насипає п'ять столових ложок цукрової пудри. Краї склянок мастить шматочком лимона. Потім ставить їх у пуд­ру. Переливає напій у склянки зі "сніжними" краями. Прикрашає скибочкою лимона.

Зараз ви читаєте новину «Морожені ягоди заливають вермутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути