понеділок, 01 лютого 2016 00:25

Манти із сочевицею готують на пару

— Коли почула вперше про манти, одразу розсміялася з назви, — каже 33-річна Людмила Ткаченко із села Вікторія на Полтавщині. — А тут поїхали були до родичів в Ужгород, де на стіл подали манти. Одразу попросила рецепт. М'ясо замінила на сочевицю з грибами, що за смаком нітрохи йому не поступається.

Просіює дві склянки борошна. Додає дрібку солі та 100 мл води. Замішує прісне тісто й накриває на 40 хв. Промиває 100 г сочевиці, заливає водою. Відварює, помішуючи, 20 хв. до готовності, зціджує воду. Чистить цибулину та дрібно нарізує. Кладе на сковорідку. ­Додає покраяні 200 г шампіньйонів і смажить 15 хв., помішує.

— Наприкінці додаю подрібнені два зубчики часнику. Кидаю дрібку перцю й солі. Засмажку добре перемішую із сочевицею.

Тонко розкочує тісто, нарізає квадрати розміром близько 10 см. У центр кожного викладає начинку. Навхрест з'єднує краї. Викладає квадрати у змащену ­олією мантоварку й готує на пару.

— Якщо немає такого пристрою, можна зробити пароварку самостійно. Беру велику каструлю, заповнюю її на дві третини водою. Накриваю подвійним шаром ­марлі й обв'язую шнурком. Коли вода в каструлі почне кипіти, викладаю манти на марлю в один шар. Накриваю глибокою мискою і варю 25 хвилин.

Подає манти гарячими із зеленню і томатним соусом.

Зараз ви читаєте новину «Манти із сочевицею готують на пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути