понеділок, 27 квітня 2015 00:20

Пелюстки троянд розтирають із цукром

— Для вина підійдуть пелюстки духмяних троянд, — каже киянка 45-річна Мирослава Гайсинська. — Насправді це — лікер, але має ніжний аромат і легкий смак. Якщо пелюстки рожеві, виходить яскравий.

Використовує маленькі троянди, які ростуть у неї на подвір'ї і квітнуть навесні. 350 г пелюсток розтирає зі склянкою цукру та 3 ст. л. лимонної кислоти.

— Розтираю пелюстки в кашу в блендері. Перекладаю в банку і ставлю в холодильник на три дні. В каструльці кип'ячу півтора літра води з півкіло цукру. Охолоджую сироп і вимішую з трояндовою масою. Ставлю в холодильник на тиждень. Щодня перемішую. Проціджую крізь марлю, додаю пляшку горілки. Розливаю в бутлі та ставлю в темне місце. Через три дні лікер можна пити.

Зараз ви читаєте новину «Пелюстки троянд розтирають із цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути