пʼятниця, 09 липня 2010 05:38

Лебедів для холодцю вирізають з яйця

Автор: фото з сайта www.mirtesen.ru
  Лідія Плахотна робить дзьоб із моркви, кріпить його зубочисткою
Лідія Плахотна робить дзьоб із моркви, кріпить його зубочисткою

Киянка Лідія Плахотна, 36 років, прикрашає холодець "лебединим озером". Робить його із відвареної моркви, кропу, петрушки, розчинної кави, перцю, кількох листків м"яти та базиліку. Така прикраса пасує також до заливної риби.

— Щоб зробити очерет, беру найміцніші стебельця кропу. На їхніх краях із густого тіста наліплюю довгасті голівки. Тісто злегка змочую і обвалюю його в каві. Очерет виходить дуже реалістичним.

Із цибулини Лідія робить квітку. Розрізає її поздовж багато разів, але не до кінця. Шматки мають триматися купи. Усередину вставляє тонко нарізану моркву. Під цибулю кладе м"яту та базилік, імітуючи латаття.

Із яйця зрізує верх, щоб не котилося. Це тулуб лебедя. Зрізану частину робить рельєфною, аби нагадувала хвіст. З іншого яйця вирізає шию і крила. Із моркви робить дзьоб, який кріпить зубочисткою. Також на зубочистку, вставлену під нахилом у тулуб, нанизує шию лебедя. На тулубі робить три прорізи — два вздовж для крил і одну впоперек для хвоста. Вставляє потрібні частини. Лапи вирізає з моркви. Очі робить із горошин перцю. Перед тим, як їх поставити, проколює дірки в білку тупим кінцем зубочистки.

— З яєчним білком працювати нелегко, він ламкий. Але всіх гостей дивує мій холодець. Випитують, як робити лебедів.

Кропом Лідія імітує берег і траву, вставляє очерет. Якщо він не тримається в холодці, треба проколоти дірки в м"ясі і встромити його туди.

Зараз ви читаєте новину «Лебедів для холодцю вирізають з яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути