пʼятниця, 30 вересня 2011 03:30

Креветки для ролів маринують у лимонному соку

У столичному ресторані "Лаченто" готують страви різних кухонь світу. Шеф-кухар 33-річний Анатолій Юшкевич вигадує для гостей рецепти японських страв. Пригощає ролами "Золотий дракон". Радить купити додому набір для суші та вчитися їх готувати.

— Беру лист норі. Це пресовані водорості. Зверху викладаю 120 грамів рису, перевертаю. Буде ззовні рола. Всередину кладу 30 грамів креветок. Їх попередньо мариную в лимонному соку із сіллю. Потім злегка ошпарюю. Перегріті будуть резиновими. Зверху викладаю 30 грамів порізаного брусочками авокадо, 15 грамів ікри тобіко. Поливаю 10 грамами японського майонезу. Загортаю все це діло.

Зверху викладає тонко порізаного вугра для суші і загортає у рол. Нарізає на однакові рулети. Поливає соусом теріякі, посипає кунжутним насінням.

Кореєць 28-річний Данило Кім працює шеф-кухарем у столичному ресторані "Ацумарі". Готує японські роли. Рецепти також вигадав сам.

— На одну порцію рола "Кайсо" беру 100 грамів вареного рису. Викладаю його на пластину  з норі. Тим часом роблю клярну стружку. Для цього заколочую рідку масу із борошна і води. Набираю кляр на виделку і занурюю в киплячу олію. Каплі із тіста стікають у жир, засмажуються. Виходять смачні хрустяшки.

Клярну стружку викладають зверху на рис. Тоді рол перевертають на інший бік. Всередину кладуть 40 г морського гребінця. Перед тим його трохи обсмажують на соняшниковій олії. Радить використовувати також оливкову. Із нею морепродукти смачніші.

— Зверху в рол кладу чука-салат із морських водоростей. Загортаю. Цей рол виходить теплим. Ріжу на вісім шматків. Приправляю імбиром та васабі. Прикрашаю тим, що є під рукою. Можна брати цибулю порей.

Васабі — це сушений і перемелений японський хрін. Зазвичай його продають змішаним з іншими спеціями. Корінь імбиру для суші маринують. Це можна робити вдома. Стограмовий шматок кореня двічі заливають розсолом. Його роблять із солі, цукру, соєвого соусу та рисового оцту. Кожного інгредієнта беруть по пів чайної ложки. Розводять на дві склянки окропу.

— Роблю легкий рол "Фуне". На одну порцію беру середній огірок, сантиметрів 15. Уздовж плода вирізаю тонку стрічку. Розпускаю спіраллю. Всередину кладу по 35 грамів свіжого тунця та лосося. Також додаю 10 грамів авокадо і 3 грами тобіко — ікри летючої риби. Загортаю в стрічку з огірка. Викладаю на подушку із дайкону. Це японська редька. Дрібно шинкую її, щоб була тонка і довга стружка.

Зараз ви читаєте новину «Креветки для ролів маринують у лимонному соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути