понеділок, 23 січня 2017 00:35

Кренделі варять перед запіканням

Автор: ФОТО з сайта www.wikimedia.org
  Німецький солоний крендель — брецель їдять із різними соусами
Німецький солоний крендель — брецель їдять із різними соусами

— Солоні німецькі кренделі вперше спробувала, коли була в Берліні на практиці. Там їх називають — брецель. В Україні такі мало де можна знайти, тому печу сама, — каже киянка 28-річна Ксенія Остапчук. — Роблю їх, коли з друзями збираємось дивитися фільм. Замість чіпсів чи сухариків наминаєм ці кренделі.

1 ч. л. сухих дріжджів розводить у 150 мл теплої води. Розмішує з 1 ч. л. цукру. Просіває склянку борошна і додає в неї по 0,5 ч. л. солі та розпушувача. 50 г вершкового масла перетирає з борошном на крихту. Додає розведені дріжджі та вимішує м'яке еластичне тісто 8–10 хв. Ставить його в тепле місце на 1,5 год. Має вирости вдвічі.

Робить 10 кульок. ­Кожну скручує у товстий короткий джгут і потім обома руками розкочує в довгий. Кінці прищіпає, щоб стали пласкі. Потім їх з'єднує, щоб вийшов крендель. Кінці добре притискає.

— Ці кренделі незвичайні тим, що перед випіканням їх варять у воді з содою. Завдяки цьому скоринка стає золотисто-коричневою і хрусткою.

Ставить на вогонь каструлю з водою. Коли та закипить, додає 2 ч. л. соди. Опускає в неї крендель на 40 с. Має спливти на поверхню. Тоді обережно виймає шумівкою і кладе на деко. Воно має бути застелене пергаментним папером та змащене вершковим маслом. Посипає випічку крупною сіллю або кунжутом. Ставить у розігріту до 200° духовку на 20 хв.

— Брецель їдять із різними соусами, запивають молоком або кефіром. Добре смакують до пива.

Зараз ви читаєте новину «Кренделі варять перед запіканням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути