понеділок, 27 липня 2015 00:55

Картоплю запікають під сиром і вершками

Автор: ФОТО з сайта www.make-food.ru
  Гратен подають гарячим як окрему страву з салатом або як гарнір до м’яса
Гратен подають гарячим як окрему страву з салатом або як гарнір до м’яса

— Франція відома вишуканими запіканками. Популярні несолодкі гратени. Так і перекладається — "запікати". Готують з ­картоплі на основі молока і вершків, — каже Олена Мельник.

Працює кухарем у бакалії столичного супермаркету. Ріже тонкими кільцями 0,6 кг картоплі.

— Шматки по 2–3 мілі­метри. Чищену не мию, бо виплеснеться крохмаль. Буде необхідний, щоб загустити вершки.

У каструлі на середньому вогні доводить до кипіння 300 мл молока і 100 мл вершків 40% жирності. Всипає картоплю і перемішує, щоб її вкрили вершки. Приправляє сіллю і перцем, посипає мускатним горіхом. — За 2 хвилини зменшую вогонь. Варю 10 хвилин. Помішую, аби суміш не липнула до дна. Додаю 100 грамів сиру. Знімаю з вогню. Чавлю чотири зубці часнику. Змішую з картоплею і молоком. Усе переливаю у глибоку форму. Ставлю на 120 градусів у духовку на 25 хвилин. Гратен готовий, коли кінчик ножа легко його пронизує. Щоб зарум'янився, ставлю на верхню полицю і вмикаю найбільший вогонь на хвилину. Трохи даю охолонути, аби сир і вершки загусли.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю запікають під сиром і вершками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути