Черствий батон поливають оцтом
— Хлібний салат спробувала в Італії, коли там підробляла, — каже вінничанка Інна Дацько, 50 років. — Одна з хазяйок була з італійського села. Так навчила.
Половину черствого батона ріже квадратиками по 2 см, червону цибулину — півкільцями. Заливає чвертю склянки винного оцту і залишає на 10 хв. маринуватися. На трьох середніх помідорах робить надрізи, заливає окропом та знімає шкірку. Ріже на квадрати. Додає в оцет. Вичавлює два зубці часнику, солить і перчить.
— Кидаю в миску черствий хліб і заливаю оливковою олією. Ніжний і втрачає смак швидко. Добре перемішую і залишаю на годину, щоб хліб увібрав заправку та сік. Деякі настоюють цілий день. Їсти салат можна й окремо, і до м'яса та риби.
Курку маринують із карі
— Багато дешевих персиків на базарі. Кладу їх у салати, десерти, — каже киянка Світлана Білякова, 45 років. — Поєднала з м'ясом. Старий американський рецепт трошки переробила, бо не мала вустерського соусу.
Півкіло персиків нарізає дольками. В блендері перемелює з 2 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. соєвого соусу. Солить на кінчику ножа і додає карі. Збиває. Чотири курячих стегна заливає соусом і залишає на ніч.
— Що довше маринувати, то смачніше. Вісім годин достатньо. Виймаю м'ясо і смажу в духовці. Добре на грилі. За 40 хвилин буде скоринка.
Великий персик обливає окропом та зчищає шкірку. Ріжу на шматочки, кладу в блендер. Додає 1 ч. л. ніжного карі, пів — натертого імбиру і два зубці чавленого часнику, на кінчику ножа перцю та солі. Збиваю блендером і поливаю гарячу курку.
Коментарі