понеділок, 30 травня 2016 00:10

Ягідний лікер настоюють на сонці

— Кілька років підряд ягідний лікер варила, але смак виходив не насичений. Зараз настоюю полуницю з горілкою, — каже киянка 27-річна Наталія ­Ниськова.

Миє 1 кг полуниці. Середнього розміру ягоди розрізає навпіл, великі — на четверо. Кладе у дві літрові банки й заливає 1 л горілки. Має на 0,5 см покривати полуницю.

— Горілки можна давати й більше. Тоді лікер буде міцніший.

Розрізає лимон навпіл. З ­однієї частини видавлює сік і розподіляє по банках. Він додасть ­напою легкої кислинки. Банку ­ставить на тиждень на вікно, щоб на неї світило сонце. Потім напій акуратно зливає через марлю, ­намагаючись не пошкодити ­полуницю. До ягід додає 300 г цукру. Горілку з-під полуниці наливає в іншу банку і закриває кришкою.

Банку з полуницею і цукром струшує, щоб добре перемішалися, і відставляє ще на два дні. Потім доливає склянку води. Додає зціджену раніше горілку. Переливає в 3-літрову банку і ставить у темне місце ще на три дні. За цей час лікер освітлиться і має стати насичено рожевим.

Зараз ви читаєте новину «Ягідний лікер настоюють на сонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути