— Побачила у фільмі, як американці готують пунш. Вирішила такий зробити, — каже 25-річна Кароліна Сурма із Чернівців. — Вони робили з журавлиною, а я — з вишнею. Бо так дешевше. Вийшов ароматний напій.
Наливає в каструлю пляшку червоного вина, ставить на вогонь. Коли прогріється, додає по 2 ст. л. цукрової пудри й апельсинового соку. Перемішує, щоб розчинилися. Знімає з вогню. Вино не має закипіти. Наливає 300 мл вишневого соку та 150 мл яблучного. Перемішує і переливає в скляний кухоль. Прикрашає тоненькими скибками яблук.
— Коли охолоне, треба поставити в холодильник. Перед подачею вкинути кілька кубиків льоду. Так смачніше, ніж пити теплий. І в спеку — саме те, що треба.
Коментарі