пʼятниця, 08 липня 2016 15:26

В Китаї 61-річна жінка народила здорового хлопчика

В Китаї 61-річна жінка народила здорового хлопчика

У китайському місті Ханчжоу 61-річна жінка на ім'я Чжан народила здорового хлопчика вагою 2,95 кілограма, повідомляє China Daily.

У вівторок, 5 липня, малюка і його маму виписали з пологового будинку. Чоловіку породіллі 66 років.

Природним способом зачати дитину у пари не виходило, тому в листопаді минулого року Чжан вдалася до допомоги ЕКЗ. Як розповіла жінка, багато хто називав її божевільною, але її не хвилювала громадська думка.

Акушер Чжан, лікар Цзин, сказав: "Коли я зустрів її в перший раз в лікарні, подумав, що вона бабуся, або супроводжує когось. Це перший випадок у моїй практиці, коли породілля старше мене. Якби вона прийшла до нас до вагітності, то ми б її відрадили від такого ризикованого кроку".

Незважаючи на ризики, жінці вдалося виносити і народити здорового, міцного малюка. Два рази у неї відкривалася кровотеча, але лікарям вдавалося зберегти вагітність. На 36-му тижні їй призначили плановий кесарів розтин через побоювання, що вона може не доносити дитину до кінця терміну. Під час пологів лікарі видалили матку Чжан, щоб уникнути кровотечі.

Літня мама зважилася на вагітність через горе, яке сталося в сім'ї два роки тому. Її єдина 30-річна дочка померла під час пологів, залишивши сім'ю в глибокій скорботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестри-близнючки народили первістків одночасно

Зараз ви читаєте новину «В Китаї 61-річна жінка народила здорового хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути