середа, 20 квітня 2016 17:30

У Польщі малюк народився через 55 днів після смерті матері

 

Польським лікарям вдалося врятувати життя малюка, мама якого померла, будучи на 17-му тижні вагітності. Причиною смерті жінки стала злоякісна пухлина мозку, але медикам вдалося зберегти плід, в результаті чого через 55 днів дитина з'явилася на світ. Про це повідомляє Gazeta Wroclavska.

Лікарі зафіксували смерть мозку, але підключили жінку до системи штучного життєзабезпечення заради порятунку плоду. Протягом 55 днів лікарі підтримували життєдіяльність внутрішніх органів жінки і спостерігали за станом дитини.

На терміні 26 тижнів медиками було прийнято рішення дістати дитину. Через кілька годин жінку відключили від апарату.

Хлопчик народився слабким, але його стан був оцінений як задовільний, враховуючи, що він з'явився на світ на 14 тижнів раніше терміну. У дитини були ознаки інфекції, порушення обміну речовин і проблеми з диханням. Протягом 40 днів новонароджений був підключений до системи штучної вентиляції легенів. На сьогодні малюк досить зміцнів для того, щоб відправитися додому, до свого батька.

Лікарі називають цей випадок дивом, яке стало можливим завдяки сучасному обладнанню. Професор Кюблер, який вів пацієнтку, в захопленні від поведінки батька новонародженого. Останній щодня перебував поруч з померлою дружиною й читав книги своєму ще не народженому синові.

Нагадаємо, нещодавно австралійка прийняла власну дитину під час кесаревого розтину. Жінка розповіла журналістам, що вона не могла пройти через натуральні пологи, але дуже хотіла відчути цей дорогоцінний для більшості мам момент. Тому вона погодилася на відносно нову процедуру - кесарів розтин, при якому жінка перебуває у свідомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США вдало розділили сіамських близнюків, що зрослися в ділянці тазу

Зараз ви читаєте новину «У Польщі малюк народився через 55 днів після смерті матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути