субота, 16 квітня 2016 15:20

Австралійка прийняла власну дитину під час кесаревого розтину
5

На цих неймовірних фотографіях можна побачити пологи, що здійснилися за допомогою кесаревого розтину. Головна їхня особливість полягає в тому, що мама не тільки знаходиться в свідомості, але й активно допомагає лікарям.

Уродженка австралійського Квінсленда Сара Доунс пройшла через кесарів розтин, проте вона ніколи не забуде свою особисту участь у пологах. Ця жінка своїми руками прийняла доньку, що секунду тому з'явилася з її утроби, і відразу ж притиснула дитину до грудей. Для Сари це були перші в її житті пологи.

Жінка розповіла журналістам, що вона не могла пройти через натуральні пологи, але дуже хотіла відчути цей дорогоцінний для більшості мам момент. Тому вона погодилася на відносно нову процедуру - кесарів розтин, при якому жінка перебуває у свідомості.

"Не думаю, що хтось відмовиться своїми руками прийняти дитину з власного тіла, - розповідає Сара. - Я трохи потужилася, і головка вже з'явилася назовні. Потім мені допоміг акушер, який акуратно витягнув дитину, а після цього я притиснула доньку до грудей . Це був неймовірний і прекрасний момент в моєму житті".

На відміну від традиційного кесаревого розтину, під час якого спеціальна фіранка закриває матері весь огляд, нова процедура передбачає найактивнішу участь жінки в процесі пологів. Попит на неї зростає, проте лікарі підкреслюють, що далеко не для всіх жінок ця операція підходить. Якщо дитина є занадто великою або маленькою, якщо існують будь-які медичні проблеми або спостерігається передлежання плаценти, то процедура проведена не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США вдало розділили сіамських близнюків, що зрослися в ділянці тазу

Зараз ви читаєте новину «Австралійка прийняла власну дитину під час кесаревого розтину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути