Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2016 17:55

Стимуляція пологів: про що мовчать лікарі

Автор: medaboutme
 

Стимуляція пологів за допомогою штучного окситоцину - поширений в українських пологових будинках спосіб розродження. Багато вагітних, не вагаючись, погоджуються на стимуляцію.

Лікарі неохоче говорять про можливі ризики, найчастіше - зовсім мовчать, - пише moirebenok.ua

Тому майбутня мама має ознайомитися з цією важливою інформацією до пологів, а також оповістити партнера (якщо пологи партнерські), яке медичне рішення в яких випадках буде для неї пріорітетним.

ЗАГАЛЬНІ ФАКТИ ПРО СТИМУЛЯЦІЮ ОКСИТОЦИНОМ

1. Стимуляція окситоцином - це пекельно боляче. Саме про цей біль потім з жахом згадують жінки після пологів. Тоді як природні перейми - болючі, але цілком терпимі.

2. Синтетичний окситоцин робить перейми довшими, а паузи між ними дуже короткими. Жінка не встигає отямитися і перепочити. При не стимульованих пологах такі перейми теж будуть, але вже буквально перед народженням малюка, а не кілька годин поспіль.

3. Стимуляція окситоцином може загальмувати або взагалі зупинити пологи. Не у всіх жінок штучний гормон прискорює родову діяльність. Зазвичай лікарі розводять руками і везуть в операційну на кесарів розтин, аргументуючи, що це був єдиний вихід, і замовчуючи, що саме стимуляція - причина.

Одна справа - ввести 1 дозу окситоцину під час пологів, наприклад, коли за кілька годин переймів спостерігається лише незначне розкриття шийки. Це не дуже небезпечно. Зовсім інша справа - стимулювати пологи з нуля, коли жінку підключають до крапельниці і безперервно вводять окситоцин. Другий варіант може спровокувати надалі розрив матки або післяпологову кровотечу. Це може закінчитися летально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кесарів розтин: як поводитися після операції

Крім небезпеки для мами, гіперстимуляція окситоцином небезпечна і для дитини. Довгі інтенсивні перейми з короткими паузами провокують кисневе голодування плода. Це може викликати серйозні неврологічні проблеми.

Байкерші Нью-Йорка доставляють грудне молоко недоношеним малюкам

Зараз ви читаєте новину «Стимуляція пологів: про що мовчать лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути