вівторок, 26 серпня 2014 14:01

Пишне весілля робить шлюб щасливішим - вчені

Пишне весілля робить шлюб щасливішим - вчені

Американські вчені з Університету Вірджинії виявили цікаву закономірність: пишне весілля сприяє сімейному щастю.

В рамках "National Marriage Project" група дослідників зібрала дані про тисячі неодружених і незаміжніх американців у віці від 18 до 34 років. Протягом наступних п'яти років 418 учасників експерименту виступили в шлюб. Їх і опитали на тему їхнього сімейного життя.

В учасників цікавилися, як часто вони сваряться, задоволені спільною життям, який рівень освіти подружжя, сукупний дохід і скільки гостей відгуляло на їх весіллі. З'ясувалося, що подружжя (41% учасників), які пишно святкували одруження були більш щасливими, ніж ті, що скромно відзначили (28%). При цьому рівень доходу і освіти сімей ролі не грали.

Вчені вважають, що така закономірність пояснюється наступним чином. Пари, які запрошують безліч людей відзначити цю подію в їхньому житті, відповідно, дуже серйозно ставляться до нього. До того ж, можуть це собі дозволити, що "натякає" на відсутність фінансових труднощів. По-третє, вчені вважають, що велике коло родичів і близьких допомагає молодятам порадою та підмогою в складні часи.

Зараз ви читаєте новину «Пишне весілля робить шлюб щасливішим - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути