середа, 25 листопада 2015 18:30

Картки Домана допомагають вчити дитину з 3 місяців

Картки Домана допомагають вчити дитину з 3 місяців

Яскраві картки із зображенням тварин, квітів, овочів і фруктів дають змогу дитині вивчати навколишній світ ще до того, як вона почне ходити. Про досвід роботи із картками Домана кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Олександра Соловей.

"Картки Домана мені подарувала подруга, коли доньці виповнилося 6 місяців, - говорить Олександра. – Ми мали кілька видів карток із зображенням тварин, автомобілів та іграшок. Потім чоловік докупив картки із буквами і цифрами, кольорами і геометричними фігурами. Коли донечці виповнився рік, ми почали займатися по картках, на яких написи були англійською мовою. Це розвиває інтелект і фотографічну пам'ять".

За спостереженням Олександри, також це допомагає дитині швидше навчитися говорити.

"Головне не переборщити, - говорить Олександра. – Не можна показувати картки, коли дитина хандрить, плаче чи починає відштовхувати їх від себе, коли вона хоче спати чи їсти. Навчання має проходити у формі гри і приносити задоволення. За один раз можна показати 30 карток і дитині буде весело. А можна встигнути розповісти всього про 2-3 картки і маля втрачає інтерес до зображення, тягнеться до іграшок чи просить їсти. Спостерігайте за настроєм і бажанням дитини".

Картки Домана однаково підходять для дівчаток і хлопчиків. Допомагають вчити дитину з 3 місяців.

"Коли ми віддали доньку у садок, то довідалися, що деякі батьки почали навчати своїх дітей за картками Домана з 3 місяців, - розповідає Олександра. - Американець Глен Доман, автор навчальних методик для дітей, рекомендує займатися саме з цього віку. Чим менша дитина, тим краще. Картки Домана допомогли нам швидше навчити доньку читати. За його методикою, треба вчити дитину читати не букви і склади, а одразу ціле слово. Вже у 1,5 роки донька могла показати і назвати на картинках усі овочі і фрукти, рибок, домашніх і диких тварин".

Демонструючи картки, треба обіймати, цілувати і хвалити дитину за успіхи. Картинки можна зробити самостійно, купити в інтернеті чи в книжковому магазині. Ціни – від 12 до 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Картки Домана допомагають вчити дитину з 3 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути