понеділок, 18 липня 2016 15:02

Чому не варто квапити дітей: 5 важливих причин

Чому не варто квапити дітей: 5 важливих причин

Батьки часто поспішають, і цю свою рису нерідко намагаються перенести на дітей, постійно підганяючи та кваплячи їх. Про те, чи варто так себе вести по відношенню до малюків, і чому це може бути шкідливим, пише 4mama.

1. У дітей немає часових рамок.

Дітям ще важко зрозуміти, що таке час. Всіма своїми справами вони займаються з повною віддачею, не обмежуючи себе. Тому, коли ми квапимо своїх дітей, то не даємо їм можливості щось вивчити і зрозуміти в повній мірі, як їм того хочеться. Ви помічали, як діти розглядають щось нове: ретельно і дуже уважно, звертаючи увагу на кожну деталь - так вони вивчають світ. Тому квапити в такі моменти дітей не можна.

2. Діти живуть тут і зараз.

Для дітей не існує "вчора" і "завтра", вони живуть тут і зараз. Тому часто їм незрозуміло, чому треба поспішати, залишати якесь своє цікаве заняття і замінювати його іншим. Особливо, коли те, чим вони займаються, їм дуже подобається.

3. Діти насолоджуються процесом.

Ви, напевно, не раз помічали, що змусити дитину робити те, що їй не подобається - практично неможливо. Але в той час тим, що їм подобається, вони можуть займатися нескінченно. Діти самі знають, скільки і чим їм треба займатися. А якщо вам потрібно внести корективи в їх діяльність, то робити це треба акуратно, домовляючись заздалегідь.

Якщо вам треба виходити з дому на прогулянку або в магазин з дитиною, то попередьте її про це заздалегідь і скажіть, що вона ще може пограти в цю гру 3-5 разів, і ви підете. Але не кажіть про те, що вам пора виходити в останній момент і не квапте при цьому дитину. Адже якщо ви спізнюєтеся кудись, то винен зовсім не малюк, а ви не змогли правильно організувати свій час і заняття свого чада.

4. Особливість дитини.

Деякі діти від природи є повільними. Це пов'язано з особливістю нервової системи. Тому, якщо постійно підганяти таку дитину, то це тільки додасть в її життя стресу, але ніяк не поліпшить його швидкість. Більш того, вона може стати більш нервовою та замкнутою.

5. Плануйте та організовуйте свій час правильно.

Якщо в якійсь ситуації вам треба поспішати, а дитина не поспішає і нервує, то лаяти її за це не варто. Важливо правильно продумати і спланувати свої справи так, щоб був запас часу на позаштатні ситуації, а також на те, щоб домовитися з дитиною і пояснити, чому вам треба кудись йти зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 головні питання, які варто задавати дитині кожен день

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто квапити дітей: 5 важливих причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути