понеділок, 14 березня 2016 18:52

Чим менше жінка знає про те, як "правильно" народжувати, тим легші будуть для неї пологи - експерт

 

Лікар-акушер Мішель Оден відіграє визначну роль в історії пологів, він багато в чому змінив на краще світову акушерську практику і зробив величезний і багатосторонній вплив на сучасників. Про це пише Ivona.

Мішель Оден широко відомий у всьому світі як лікар, який ввів у 1970-х в акушерську практику басейни для знеболювання під час пологів і кімнати з домашньою обстановкою (так як фізіологія пологів вимагає спокою і усамітнення). Працюючи разом з шістьма акушерками і приймаючи близько тисячі пологів на рік, він зумів домогтися відмінної статистики з низьким відсотком медичних втручань.

 

"Найважливіше завдання - зробити пологи якомога легшими. Це пріоритет. Легкі пологи менш небезпечні в порівнянні з важкими. Так ось, щоб пологи були легкими, потрібно, щоб жінка відчувала себе в безпеці. Ось основна потреба", - розповідає експерт.

Про пологи у воді

Основна мета проведення пологів у воді полягає в полегшенні процесу дітонародження і зниженні необхідності використання ліків та інших способів втручання.
Для того, щоб якось приборкати "епідемію" епідуральної анестезії, слід навести декілька простих сучасних рекомендацій, що дозволяють зробити використання "пологових басейнів" більш ефективним.

Чим менше жінка знає про те, як "правильно" народжувати дитину, тим легше будуть для неї пологи.

Головні рекомендації засновані на тому факті, що занурення в воду при температурі тіла сприяє полегшенню процесу пологів в обмежений проміжок часу (в діапазоні 1-2 годин).

Перша практична рекомендація полягає в тому, щоб усвідомлювати величезну важливість того моменту (тобто тимчасового чинника), коли жінка, що народжує входить в воду. Досвідчені акушерки мають в своєму арсеналі багато прийомів, щоб допомогти жінці бути досить терплячою і успішно дочекатися, коли матка розкриється до 5 см.

Дослідження показують, що багато жінок перебувають у воді занадто довго (середній час для тих, хто народжував у воді становить близько 3 годин). Одна з причин цього полягає в тому, що багато хто з них увійшли в воду занадто рано, задовго до розкриття в 5 см.

Ставлення жінки до болю змінюється, коли вона стає впевненою в своїй здатності подумки пережити пологи

Друга рекомендація - уникнути планування пологів неодмінно в воді. Коли жінка вирішила народжувати у воді, вона може стати заручницею своєї ідеї. Вона всіма силами намагається залишитися в воді, навіть якщо сутички стають слабкішими і зростає ризик затяжних пологів другої і третьої стадій. Подібного ризику не виникає, коли пологи в воду йдуть за серією коротких непереборних скорочень.

Третя рекомендація стосується контролю за температурою води. Вона ніколи не повинна перевищувати 37 градусів С. Зафіксовано 2 випадки неонатальної смерті після тривалого занурення при потугах в ванну з високою температурою (в одному випадку 39,7 градусів).

Слід зазначити, що грамотне використання води при потугах і пологах може скласти серйозну конкуренцію епідуральній анестезії.

Зараз ви читаєте новину «Чим менше жінка знає про те, як "правильно" народжувати, тим легші будуть для неї пологи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути