Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2016 13:43

Австралійка народила первістка в 62 роки

Австралійка народила первістка в 62 роки

Жінка стала найстаршою мамою Австралії, при цьому чоловік породіллі старший за неї на 16 років.

Мешканка австралійського штату Тасманія 1 серпня народила здорову дівчинку. Жінка пройшла через процедуру ЕКЗ і народила дитину за допомогою кесаревого розтину на терміні 34 тижнів, пише Ivona

Нині породілля перебуває в приватній клініці Мельбурна під постійним наглядом медиків. Поруч з нею весь час знаходиться її 78-річний чоловік.

Новина викликала суперечки серед представників міністерства охорони здоров'я Австралії, які назвали вагітність після 53 років безвідповідальним кроком.

Професор Університету Монаша (Мельбурн, Австралія) Габ Ковач назвав тенденцію останніх років "кінцем природного запліднення" і закликав лікарів відмовляти жінкам старше 53 років в процедурі ЕКЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Китаї 61-річна жінка народила здорового хлопчика

"Наші тіла не готові до того, аби народжувати дітей після 60 років. Це нестандартний випадок в нашій практиці, і я висловлюю надію на те, що в клініках будуть підходити до подібних питань з більшим ступенем відповідальності", - сказав Ковач. Професор додав, що за дитиною потрібно буде доглядати наступні 20 років, і у нього немає впевненості в тому, що маля у ранньому віці не залишиться сиротою.

Вагітності передували кілька невдалих спроб ЕКЗ, після чого було прийнято рішення запліднення донорським ембріоном. Це перша дитина пари.

Нагадаємо, нинішній світовий рекорд належить румунці Адріані Ілієску. Тендітна пенсіонерка вразила світ, коли в 2005 році у віці 66 років народила сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка стала мамою, скинувши 130 кг

Зараз ви читаєте новину «Австралійка народила первістка в 62 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути