понеділок, 21 березня 2016 14:54

7 речей, яким мама повинна навчити дітей на своєму прикладі

7 речей, яким мама повинна навчити дітей на своєму прикладі

Коли ви вперше берете на руки свого малюка, все змінюється. Звання мама - красива, але важка корона, яку жінці необхідно носити з моменту народження дитини. Тепер у вас буде багато радості і багато турбот. А іноді доведеться стикатися з емоційним вигоранням, непослухом і конфліктами. І є речі, яким мама повинна навчити дочку і сина. І тільки на своєму прикладі.

Сайт uaua.info підготував список того, що мама повинна показувати дитині.

Висловлюйте любов

У світі дуже багато ворожості, байдужості і зневаги. І саме мама може подарувати дитині любов і відчуття безпеки просто обіймами, поцілунками або словами. Немає часу на такі дрібниці? в такому випадку варто задуматися, чи вистачає уваги вашій дитині? Домашня робота може почекати, а діти - ні. Вони будуть рости і йти далі своїм шляхом. Але жодна дитина ніколи не страждала від матері, яка висловлює багато любові.

Робіть те, що любите

У дитинстві ви напевно захоплювалися своєю мамою, дивлячись на те, як вона вишиває, в'яже або створює нестандартні кулінарні страви. Діти відчувають, коли мама робить щось з любов'ю. У такі моменти вони захоплюються і хочуть бути схожими на неї. Але часто після народження дитини улюблені справи відсуваються на другий план. Навіщо? Продовжуйте малювати, грати на фортепіано, співати. Якщо ви хочете розвинути творчий потенціал дитини, показуйте їй приклад.

Будьте прихильницею своєї дитини

Це не означає, що потрібно надягати міні і стрибати з помпонами, як на спортивних змаганнях. Але не втрачайте такої можливості. Діти повинні знати, що мама - їх перший і головний шанувальник. На футбольному матчі, концертах та інших заходах діти будуть в захваті, якщо побачать маму в першому ряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казки дитині повинен читати тато, а не мама - фахівці

Довіряйте своїм почуттям

У мам добре розвинена інтуїція, коли справа доходить до прийняття рішень, що стосуються сім'ї. Діти повинні бачити, як мама приймає тверді рішення, не відкидаючи своїх відчуттів і інтуїцію.

Любіть своє тіло

Жінки переживають про свій зовнішній вигляд набагато більше чоловіків. Мами думають, як схуднути після пологів, зробити живіт плоским і про багато іншого. Але навіть якщо ви вважаєте, що ваша фігура неідеальна, не показуйте це дітям. Вони не повинні бачити і чути, як ви, дивлячись в дзеркало, говорите про свої недоліки. До того ж вони є у всіх. Замість цього, будьте вдячні своєму тілу за його можливості. За те, що ви можете підняти малюка на дитячому майданчику, обійняти його. Бачачи таке ставлення мами до себе, діти будуть відчувати себе комфортно в своєму тілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 вагомих причин купити дитині акваріум з рибками

Моліться за дітей

Діти повинні знати, що ви постійно про них думаєте. Ви турбуєтеся за їхню безпеку, сподіваєтеся на їх успіх і бажаєте їм щастя. Це більш ніж нормально, коли діти бачать і розуміють ваші переживання. Це тільки ще раз покаже вашу любов до них.

Давайте собі свободу

Так, бути мамою це величезна відповідальність. Завжди треба щось прибирати, щось робити. Але іноді мами настільки вживаються в свою роль, що забувають про відпочинок і веселощі. Діти потребують того, щоб їх мами іноді давали собі свободу. Домашня робота може почекати, а розваги з дітьми - ні. Скоро вони виростуть, і ви навряд чи зможете пограти з ними.

Зараз ви читаєте новину «7 речей, яким мама повинна навчити дітей на своєму прикладі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути